9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCântărețul Prince a murit. TMZ: Artistul ar fi luat o supradoză de...

Cântărețul Prince a murit. TMZ: Artistul ar fi luat o supradoză de droguri

UPDATE 9.10:  Cântărețul Prince  fost tratat de o supradoză cu opiacee cu şase zile înainte să moară, afirmă site-ul TMZ, preluat de AFP, informează Agerpres.

Acelaşi site anunţase că avionul privat al artistului a aterizat de urgenţă la Moline (Illinois, nordul SUA) vinerea trecută, la câteva ore după un concert susţinut la Atlanta (Georgia, sud-est). „Mai multe surse din Moline ne spun că Prince a fost dus de urgenţă la spital şi că doctorii i-au făcut un ‘save shot’ (injecţie de neutralizare – n.r.), administrat în mod normal pentru contracararea efectelor unei substanţe opiacee”, a adăugat site-ul joi. 

„Sursele noastre afirmă că doctorii i-au recomandat lui Prince să rămână la spital 24 de ore. Anturajul lui a cerut o cameră privată, iar când au aflat că nu era posibil, Prince şi echipa lui au decis să plece”, mai scrie TMZ. Cântăreţul a primit avizul de ieşire din spital la trei ore de la venire şi s-a urcat în avion să meargă acasă, dar „nu se simţea bine” când a părăsit unitatea spitalicească. 

UPDATE 09.00: Autopsia trupului neînsufleţit al cântăreţului american Prince, decedat la vârsta de 57 de ani, se va face în cursul zilei de vineri, potrivit ziarului Star Tribune din Minneapolis, citat de EFE, informează Agerpres.

UPDATE 08.09:  Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP, citat de Agerpres.

Poliția și serviciile medicale de urgenţă au sosit la faţa locului după un apel telefonic, unde „au găsit un bărbat adult inconştient în lift”, a precizat şeriful comitatului Carver, Jim Olson.  Echipele de salvare au încercat resuscitarea, fără succes, a spus el. 

Potrivit șerifului, Prince Rogers Nelson a fost declarat decedat la ora locală 10.07. El a mai spus că o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a determina circumstanţele morţii. 

—————-

Cântăreţul american Prince a murit, la vârsta de 57 de ani, anunţă surse citate de site-ul american TMZ, citat de Mediafax. Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park, California.

Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată. Conform TMZ, autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american.

Starul, pe numele său complet Prince Rogers Nelson, a avut o problemă urgentă de sănătate la 15 aprilie, în timp ce se afla la bordul avionului său privat, iar piloţii u fost nevoiţi să aterizeze imediat în Illinois. Prince a susţinut concertul pe care-l avea programat a doua zi şi şi-a asigurat fanii că se simte bine. Persoane din anturajul său au declarat pentru TMZ că starul suferea de gripă. Înaintea acestei apariţii recente pe scenă, Prince şi-a anulat două concerte tot din motive medicale.

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, “Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul “1999”, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul “Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – “Let’s Go Crazy” şi “When Doves Cry”.

“Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum “Musicology” (2004), “3121” (2006) şi ” LOtUSFLOW3R” (2009).

 

Anul trecut, în decembrie, Prince i-a luat prin surprindere pe fanii săi, lansând, fără niciun anunţ prealabil, un nou album de studio, cu 12 piese.

Albumul conţine şi două piese ce au fost lansate anterior, “Baltimore”şi “Screwdriver”, însă acestea au fost incluse pe noul disc în versiuni reorchestrate.

Precedentul album de studio al artistului american, intitulat “HITRUN Phase One”, a fost lansat la începutul lunii septembrie 2015. Discul a fost lansat în exclusivitate, pe platforma Tidal.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...
Ultima oră
Pe aceeași temă