12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAeroportul Băneasa, încadrat în clasa I de risc seismic

Aeroportul Băneasa, încadrat în clasa I de risc seismic

Imobilele aeroportului Aurel Vlaicu din Băneasa, cu excepţia Terminalului de Aviaţie Generală, modernizat, prezintă risc seismic şi necesită lucrări de consolidare, a anunţat, luni, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), potrivit Mediafax.

Terminalul de pasageri al Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV), declarat în 2011 monument istoric de importanţă naţională şi universală de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, este în proces de reabilitare şi implementare a conceptului de City Airport.

Prima etapă a programului de modernizare a infrastructurii aeroportuare a AIBB AV a fost finalizată în decembrie 2011, prin modernizarea Terminalului de Aviaţie Generală (Corp “C”).

Etapa următoare prevede modernizarea celorlalte trei corpuri de clădire (Rotonda, “A” şi “B”), utilizate în prezent pentru procesarea traficului low-cost, care va fi mutat însă, la 25 martie, pe cel mai mare aeroport din România, Otopeni.

“În faza preliminară a acestei etape a fost efectuată o expertiză tehnică a celor trei corpuri de clădire, finalizată în februarie 2012, în urma căreia a rezultat încadrarea acestora în clasa de risc seismic 1. În consecinţă, au fost luate o serie de măsuri prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv anunţarea autorităţilor (Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Primăria Capitalei, Inspectoratul de Stat în Construcţii) precum şi demararea procesului de consolidare”, se arată într-un comunicat al CNAB, care administrează aeroporturile din Băneasa şi Otopeni.

Întrucât aeroportul este monument istoric, CNAB a adoptat un plan de intervenţie care include, pe lângă consolidarea propriu-zisă, şi lucrări necesare conservării corpurilor de clădire şi aducerii lor la aspectul iniţial al monumentului istoric – lucrări la faţade, tâmplărie, termoizolaţiii, terase, acoperiş rotondă.

Aeroportul va lansa în perioada următoare licitaţia publică pentru contractele de proiectare şi execuţie a lucrărilor.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă