12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Politicienii continuă să sosească la secțiile de vot din...

ALEGERI LOCALE 2016. Politicienii continuă să sosească la secțiile de vot din țară. Ce mesaje au pentru alegători

ALEGERI LOCALE 2016. Politicienii continuă să sosească la secțiile de vot din țară și după ora 13.00. Ei îi îndeamnă pe români să iasă la vot.

ALEGERI LOCALE 2016. Ce politicieni s-au prezentat la vot, în primele ore de la deschiderea secțiilor de votare

ALEGERI LOCALE 2016. Politicienii la vot: ce declarații și promisiuni au făcut în fața camerelor

Ce mesaje au transmis politicienii, potrivit Agerpres.

Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioabă, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat ca Dumnezeu să dea tuturor romilor o administraţie bună, primari care să-i ajute, altfel peste patru ani romii vor fi supăraţi. 

ALEGERI LOCALE 2016.Marian Vanghelie, candidatul PDS la Primăria Sectorului 5: Am votat pentru încredere

Senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PNL şi candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, a declarat că a votat pentru reducerea decalajului dintre Cluj-Napoca şi judeţul Cluj. 

Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, candidat în fruntea listei pentru Consiliul Judeţean (CJ), se aşteaptă ca partidul său să obţină un scor bun duminică în judeţ. 

“Suntem încrezători că am făcut o campanie civilizată, am fost în toate localităţile, am explicat oamenilor cu toate argumentele de ce să voteze echipa noastră şi eu cred că vor vota. Sunt convins că la noapte spre mâine dimineaţă ne aşteptăm la un scor bun”, a declarat duminică Cindrea, la ieşirea de la urne. 

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat: „De azi dimineaţă mă gândesc să aibă poporul nostru atâta înţelepciune, dragoste pentru ţară şi pentru fiecare dintre noi ca, punând votul unde trebuie, să alegem pe cei mai gospodari, pe cei mai pricepuţi şi cei mai cinstiţi pentru că, dacă o ducem aşa cum o ducem deopotrivă – nu avem un trai mult mai deosebit decât al dumneavoastră – asta e din cauză că nu ne-am gospodărit bine şi am furat fără niciun pic de jenă. Se fură cum nu am crezut că e posibil”.

Candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, Alexandru Vladu, a declarat: „Am votat la secţia de votare numărul 15 din cartierul Ghizdarului din municipiu, unde sunt arondat, am votat pentru schimbare, clar, pentru un oraş mai frumos, pentru un trai mai bun, pentru bunăstare, pentru a schimba faţa oraşului, pentru linişte şi frumuseţe în oraş”.

Senatorul PNL Lucian Iliescu, fost primar al municipiului Giurgiu timp de patru mandate, în perioada 1996 – 2012, a declarat: „De obicei sunt matinal, dar astăzi am stabilit că voi vota după prânz, opţiunea e clară, îmi doresc să se continue lucrurile bune pe care le-am gândit ca primar, ca cetăţean. Din punctul meu de vedere votul e clar de o viaţă şi sper în reuşită pentru că am declarat încă de la început pe cine voi sprijini. Suntem optimişti şi sper să putem continua lucrurile bune”.

Deputatul Marian Dragomir, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Brăila, a declarat: „Am votat pentru a finaliza proiectele deja începute şi pentru a veni cu o abordare nouă, cu mai multă tehnologie, pentru a avea un oraş frumos, un oraş verde, cu parcuri de joacă, cu transport modern, cu infrastructură la cele mai bune standarde, pentru copiii noştri, dar şi pentru toţi ceilalţi locuitori ai oraşului”.

Candidatul PNL la Primăria sectorului 6, Răzvan Mironescu, a declarat: „Am intrat în cabina de vot cu un sentiment de deplină încredere în echipa candidaţilor PNL, atât de la Consiliul Local, cât şi de la Primăria Generală şi Consiliul General al Capitalei, o echipă formată din oameni competenţi, integri şi care oferă soluţii. Soluţiile sunt lucrurile de care are cea mai mare nevoie Bucureştiul în momentul de faţă şi, bineînţeles, sectorul 6″, a precizat Mironescu, la Şcoala nr. 169 din Capitală. 

Candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat: „Am votat pentru generaţia mea, în primul rând pentru tinerii din Gorj şi din Târgu-Jiu, care trebuie să îşi găsească un viitor în acest loc, pentru cei mai în vârstă căci trebuie să îşi aducă acasă nepoţii şi copiii din străinătate, pentru ca judeţul şi Primăria Târgu-Jiu să îi revină sentimentul de lege şi pentru ca judeţul Gorj să fie unul al locurilor de muncă. Trebuie să recunosc că noi, cei care suntem implicaţi în sistemul de vot, credeam că vor fi aglomerări la secţii, dar se pare că sistemul de scanare merge foarte bine, iar prezenţa la vot este monitorizată în timp real şi ne ajută şi pe noi”. 

Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, a votat duminică la Liceul “Jean Monnet”: „Am votat nu eu, ci noi, pentru un oraş european şi pentru o capitală a românilor. Acesta este mesajul nostru. E important să avem un oraş european şi o capitală a tuturor românilor. Cred că este o obligaţie a noastră să venim şi să votăm astăzi (…) Tatălui meu, aşa cum ştiţi, i s-a interzis dreptul de a vota, ceea ce din punctul meu de vedere e o aberaţie. Dar, timp de 9 ani de zile, nu va putea vota”.

 Liderul Grupului UDMR din Senat, Tanczos Barna, i-a îndemnat, duminică, pe cetăţenii României să se prezinte la vot: „Este foarte important ca astăzi toţi cetăţenii României să se prezinte la vot, este singura modalitate prin care putem să ne manifestăm acordul sau dezacordul faţă de unele programe politice, este singura modalitate prin care noi, cetăţenii, putem să conducem această ţară. Veniţi la vot, este cel mai important exerciţiu democratic, ca atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare cetăţenii acestei ţări să se prezinte la urne”.

Candidatul PNL la Primăria sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, a declarat: „Am votat pentru un Bucureşti modern, pentru un Bucureşti condus de oameni cu bun simţ, pentru un Bucureşti al legii şi al normalităţii (…) Am votat cu gândul la copiii noştri şi la copiii mei, pentru că, dacă noi toţi, chiar şi tineri, am fost şi suntem o generaţie de sacrificiu, măcar ei să aibă şansa de a trăi într-o lume normală”.

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Florian, a declarat duminică: „Am votat pentru o administraţie dinamică, modernă şi eficientă şi pentru creşterea standardului de viaţă al giurgiuvenilor, este important ca oamenii să iasă la vot pentru că este vorba de soarta lor, de dezvoltarea oraşului şi nu numai, sunt mulţumit de prezenţa la vot până acum şi sper că timpul favorabil o să permită prezenţa la vot a cât mai multor giurgiuveni”.

Deputatul Călin Potor, candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, a declarat că a votat: „Cu speranţă în primul rând, cu încredere. Am votat pentru schimbare, am votat pentru cetăţenii din Alba Iulia, am votat pentru ca ei să beneficieze de drepturile constituţionale şi ca drepturile lor să fie respectate – dreptul la muncă, dreptul la sănătate, dreptul la cultură, dreptul la un mediu sănătos. În rest, cum vrea Dumnezeu şi cum vor oamenii”.

 Primarul Braşovului, George Scripcaru, care candidează pentru al patrulea mandat, a declarat: „Chiar dacă va fi un alt primar, ar fi bine să se inspire din acest program pe care eu l-am prezentat şi care se lucrează în 10 puncte pentru dezvoltarea în continuare a Braşovului’.

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu: „Am fost mereu un optimist, o să trecem de această perioadă pe care, din nefericire, o trăim acum din cauza unui guvern slab şi o să avem o administraţie locală performantă şi un guvern performant pentru binele gorjenilor”.

Candidatul PSD Gorj pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat la ieşirea de la urne: „Am votat pentru continuitate, pentru a duce mai departe proiectele începute în anul 2016 şi pentru a promova proiecte foarte importante pentru oraşul Târgu-Jiu, proiecte prevăzute în programul meu electoral. Îmi doresc ca alături de Ion Călinoiu şi de Victor Ponta în continuare să ducem mai departe programul început pentru modernizarea oraşului Târgu-Jiu”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, candidat ALDE la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, a declarat: „Am votat pentru viitorul municipiului Satu Mare, eu cred că Sătmarul are nevoie de un primar pe picioarele lui, de un om care a demonstrat, de un om care a făcut multe pentru sătmăreni. Eu chiar cred că nu este nevoie de un primar foarte român, sau un primar foarte maghiar, sau de un primar foarte şvab. Trebuie să fie cu adevărat primar. Eu chiar cred că am făcut primul pas pentru a putea transforma Satu Mare într-un municipiu al tinerilor, acolo unde toţi ne putem regăsi, acolo unde cu încredere putem privi către viitor”.

Candidatul PMP pentru funcţia de primar al Sucevei, Marian Andronache, care şi-a exercitat dreptul de vot la secţia din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava, a declarat: „Am votat pentru reînnoirea clasei politice şi această reînnoire trebuie să înceapă acum, de la aceste alegeri locale şi nu să aşteptăm alegerile parlamentare. Am votat pentru dispariţia acelui limbaj de lemn din politică, în special să începem cu administraţia publică locală (…) Am votat pentru transformarea Sucevei într-un oraş european în care cetăţenii să fie respectaţi. Am votat pentru o Suceava modernă şi pentru confortul locuitorilor ei”.

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a declarat, la Târgu Mureş, după ce şi-a exercitat dreptul de vot: „Sper să fim mai puternici în ceea ce priveşte consilierii locali şi judeţeni, să fim mai puternici decât acum 4 ani şi să avem posibilitatea să avem un preşedinte al Consiliului Judeţean. Avem această ambiţie şi e nevoie să venim la conducerea judeţului (…) După rezultate vom decide negocierile, în funcţie de cea mai avantajoasa propunere, dar noi dorim preşedinţia Consiliului Judeţean Mureș”.

Candidatul ALDE la Primăria Municipiului Buzău, Andrei Neder, a declarat: „Candidaţii noştri pentru consiliile locale şi CJ sunt tineri fără prea multă experienţă, dar cu energie şi multe idei, capabili să aducă Buzăul la starea de normalitate”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă