19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. BEC: Tulcea: Anastase Moraru (PSD) a câștigat primăria oraşului...

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Tulcea: Anastase Moraru (PSD) a câștigat primăria oraşului Isaccea

ALEGERI LOCALE 2016. Social-demoscratul Anastase Moraru a câștigat primăria orașului tulcean Isaccea, potrivit rezultatelor parţiale făcute publice de Biroul Electoral Judeţean (BEJ). 

Astfel, Moraru a obținut 59,8% din voturile valabil exprimate în timp ce candidatul PNL a obținut 32,44%. La nivelul Consiliului local, reprezentanţii PSD au obţinut 53,51%, iar cei ai PNL – 32,61%, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ, judecătorul Iordan Andrei, pentru Agerpres.

La Consiliul local, PSD a obţinut 53,51% din voturile valabil exprimate, iar PNL 32,61%, potrivit sursei. 

Lista propusă de social-democraţi a fost preferată de alegători şi pentru Consiliul Judeţean. După centralizarea voturilor din 29 de secţii de votare, PSD a obţinut 50,71%, PNL – 35,29%, ALDE – 6,91%.

Până la ora 7.00, potrivit sursei, BEJ a centralizat voturile din opt circumscripţii electorale, respectiv oraşul Isaccea şi şapte comune. 

Potrivit numărătorii paralele efectuate de organizația județeană a PSD, candidații partidului au câştigat primăriile în 31 din cele 51 de unităţi administrativ teritoriale tulcene. Cu toate acestea, primăria municipiului Tulcea nu se află printre ele, a declarat președintele organizației județene a PSD, Horia Teodorescu, pentru Agerpres.

Numărătoarea paralelă efectuată la nivelul municipiului Tulcea de social-democraţi arată că din cele 18.804 voturi valabil exprimate pentru desemnarea Consiliului Judeţean, 9.909 au fost exprimate în favoarea PSD, 7.171 – pentru PNL, 2.468 – pentru PMP, iar 1.755 – în favoarea reprezentanţilor ALDE. 

În ceea ce priveşte Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ, numărătoarea paralelă a relevat că din cele 18.893 de voturi valabil exprimate, 9.703 au fost pentru PSD, 7.188 – pentru PNL, iar 2.505 pentru PMP. 

Totodată, din cele 18.915 voturi valabil exprimate pentru primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea a obţinut 9.354 voturi, Lucian Simion, reprezentantul PSD, 7.332, iar Ştefana Zibileanu, candidata PNL, 4.315 voturi. 

Reprezentantul PSD, Anastase Moraru a câştigat pentru prima dată funcţia de primar al oraşului Isaccea în anul 2012. 

Cele mai citite

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
Ultima oră
Pe aceeași temă