9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegerile prezidențiale din SUA. Moștenirea lasată de Barack Obama succesorului său: Un...

Alegerile prezidențiale din SUA. Moștenirea lasată de Barack Obama succesorului său: Un cont de Twitter urmărit de 11 milioane de persoane

Președintele american Barack Obama i-a promis succesorului său, fie că va fi democrata Hillary Clinton sau republicanul Donald Trump, că îi va lăsa contul său de Twitter, care este urmărit de 11 milioane de persoane, informează site-ul Direct Matin, citat de Agerpres.

Începând din 20 ianuarie, 2017, contul @POTUS, acronim pentru „President of the United States” („Președintele Statelor Unite”), a fost lansat în urmă cu pste un an. Astfel, după alegerile de marți, acest cont va fi pus la dispoziția celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, a anunțat Executivul american, într-un materia despre „Tranziția prezidențială în epoca rețelelor de socializare”.

Cu toate acestea, mesajele de pe @POTUS vor fi resetate, a mai anunțat sursa citată. Un nou cont, @ POTUS44, va aduna toate mesajele trimise de Barack Obama pe Twitter. Până la finalul lunii octombrie, al 44-lea președinte al SUA a transmis aproximativ 300 la sfârșitul lunii octombrie. La fel se va întâmpla și în cazul conturilor Primei Doamne Michelle Obama (@FLOTUS), vicepreședintelui Joe Biden (@VP) sau purtătorului de cuvânt al executivului Josh Earnest (@PressSec).

În ultimii opt ani, Casa Albă a creat conturi pe Facebook, Twitter, Flickr, Vimeo, iTunes, Instagram, MySpace sau Snapchat, executivul din SUA și-a exprimat dorința de a efectua „o tranziție lină” în toate domeniile, inclusiv aceasta.


CITEȘTE ȘI: FOTO + VIDEO. Alegerile pentru preşedinţia Statelor Unite. S-au deschis secțiile de vot. Peste 145 de milioane de americani își aleg, marți, al 45-lea președinte


Casa Albă precizează că mesajele postate pe rețelele sociale precum Twitter sau Snapchat vor rămâne, ori de câte ori este posibil, disponibile pe platformele lor originale. Ele vor fi, de asemenea, păstrate de către Arhivele Naționale, în același mod ca și notele scrise de mână, faxurile sau emailurile.

„Bună ziua, Twitter! Sunt Barack”, scria președintele american la 18 mai 2015, în primul său tweet pe contul @Potus. Anterior, el a folosit uneori contul @BarackObama, creat de către echipa sa de campanie pentru a trimite unele mesaje scrise personal, adăugându-și inițialele „bo” la sfârșit, așa cum s-a întâmplat în noiembrie 2012, când își anunța realegerea pentru al doilea mandat de patru ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă