21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Paul Brummell este preocupat de situația de la Opera Română, unde...

Ambasadorul Paul Brummell este preocupat de situația de la Opera Română, unde lucrează și balerini din Marea Britanie

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a anunțat că este "preocupat" de conflictul care se derulează la Opera Naţională din Bucureşti.

Ambasadorul a explicat pe Twitter că este îngrijorat de această situație întrucât ”tineri balerini britanici au ales să îşi facă o carieră la Bucureşti”. Ambasadorul amintește că situația incertă de la Operă intervine "la doar câteva zile după premiera triumfătoare a Manon-ului lui Kenneth MacMillan".

Conflictul de la Opera din București a început între directorul interimar recent numit, dirijorul Tiberiu Soare, şi balerinul Johan Kobborg. Marți și miercuri, conflictul a degenerat în proteste publice, în faţa sediului Operei.

La data de 8 aprilie, ministrul Culturii a numit un alt director interimar, pe dirijorul Vlad Conta, iar Tiberiu Soare a rămas pe funcţia de director adjunct.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alex Creţ, medalie de bronz la Campionatele Europene de judo

Judoka Alex Creţ a cucerit medalia de bronz la categoria 90 kg, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb. Creţ l-a învins în turul...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă