21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAmbasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca: Ne-am dori să vedem consecințele pozitive...

Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca: Ne-am dori să vedem consecințele pozitive ale vizitei ministrului Teodor Meleșcanu la Budapesta

Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca, a declarat, vineri, că România își dorește să vadă, în acest an, „consecințele pozitive” ale angajamentelor comune pe care statul român și ungar li le-au luat, în cadrul vizitei șefului diplomației române, Teodor Meleșcanu, la Budapesta, informează Agerpres.

„Ceea ce ne dorim este să fructificăm potențialul pe care vizita ministrului de Externe, domnul Teodor Meleșcanu, la Budapesta l-a creat în 27 februarie, când a avut întâlniri cu decidenți importanți din Executivul ungar, începând cu premierul Viktor Orban. Am trecut în revistă, sub auspiciile acestei vizite, toate problemele importante ale agendei bilaterale și o spun încă o dată, ne-am dori să vedem consecințe pozitive în viitor, în cursul acestui an, ale acestei vizite și ale angajamentelor comune pe care le-am făcut cu ocazia acestei vizite", a precizat Marius Lazurca.

În ce privește gardul de la frontiera cu Serbia, ambasadorul Lazurca a afirmat că nu există evoluții noi în această chestiune, dar că Ungaria ia foarte în serios protejarea propriilor frontiere și în cazul cu Serbia, a frontierei externe a Uniunii Europene.

„Nu e surprinzător, fenomenul migraționist îngrijorează cetățenii Ungariei, așadar Guvernul Ungariei, însă ceea ce concentrează, în momentul de față, eforturile Guvernului de la Budapesta este frontiera de sud a țării, mai cu seamă frontiera dintre Ungaria și Serbia", a spus Lazurca.

Ambasadorul României în Ungaria a fost, vineri, invitatul de onoare, la o masă rotundă organizată, în sala mare a Primăriei Oradea, de specialiștii în studii europene de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din Oradea, la aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, actul constitutiv fundamental al Uniunii Europene.

Întâlnirea numită „60 de ani de Europă Unită: cercuri și răscruci” a fost moderată de decanul facultății, Ioan Horga, alături de profesorii Lia Pop, Gabriel Moisa și Mihai Maci, în prezența a numeroși studenți, liceeni, cadre didactice și universitare. Discuțiile s-au purtat pe mai multe teme privind bilanțul integrării României în Uniunea Europeană, precum și viitorul acestei construcții în context istoric.

Cele mai citite

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Messi, de neoprit în America! Argentinianul a reușit o nouă dublă și e golgheter în MLS

Lionel Messi a contribuit decisiv la victoria lui Inter Miami cu scorul de 4-1 în faţa lui New England Revolution, după ce a marcat...

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă