11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat la Bagdad. SUA: Atacul ilustrează dispreţul faţă de viaţa umană al...

Atentat la Bagdad. SUA: Atacul ilustrează dispreţul faţă de viaţa umană al Statului Islamic

SUA condamnă “în cei mai puternici termeni posibili” atentatul terorist cu bombă de la Bagdad care s-a produs în primele ore ale dimineţii de duminică pe o stradă comercială dintr-un cartier al capitalei irakiene în timp ce locuitorii marchează sfârşitul lunii sacre musulmane Ramadan, informează Agerpres.

Atacul ilustrează “dispreţul faţă de viaţa umană” al Statului Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby într-un comunicat. 

Citește și: Cel mai sângeros atentat din Bagdad, în 2016: Statul Islamic a omorât 126 de persoane, între care 25 de copii

“De la Bagdad la Istanbul, Bruxelles, Dhaka şi Paris, teroriştii Da’esh ucid nevinovaţi pentru a atrage atenţia şi recruta”, a afirmat el, folosind un alt nume pentru gruparea jihadistă. 

“Ei nu vor reuşi. Vom continua să unim lumea pentru a eradica acest rău… în Siria şi Irak… şi elimina reţelele lor globale”, a adăugat el. 

Kirby a mai spus că Statele Unite vor continua să lucreze cu guvernul irakian şi forţele de securitate pentru eliminarea fiefurilor Statului Islamic şi aducerea teroriştilor în faţa justiţiei. 

Bilanţul provizoriu al atentatului sinucigaş cu maşină capcană comis duminică dimineaţă în capitala Irakului, Bagdad, şi revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a urcat la 119 morţi şi 140 de răniţi, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP. 

Acesta este cel mai sângeros atentat din capitala irakiană în acest an. Atacul a avut loc pe o stradă din cartierul Karrada, unde numeroşi locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea ce marchează sfârşitul Ramadanului. Deflagraţia s-a produs în apropierea unui restaurant, fiind incendiate şi mai multe magazine.

 

 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă