12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialReacțiile instituțiilor române, după atacul terorist din Pakistan

Reacțiile instituțiilor române, după atacul terorist din Pakistan

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc, duminică, în orașul pakistanez Lahore și care a cauzat moartea a cel puțin 72 de persoane și rănirea a aproximativ 300, potrivit Agerpres.

„Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din 27 martie din Pakistan, soldat cu numeroase victime nevinovate şi care a afectat semnificativ populaţia creştină din oraşul Lahore. Autorităţile române exprimă sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa, majoritatea femei şi copii, şi exprimă speranţa refacerii rapide a celor răniţi”, potrivit unui comunicat de presă.

MAE reafirmă angajamentul ferm al României în lupta împotriva terorismului şi reiterează necesitatea intensificării eforturilor internaţionale în combaterea tuturor formelor sale. 

Citește și: UPDATE. Peste 300 de morţi şi răniţi într-un atentat în Pakistan

 Totodată, președintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său pakistanez, Mamnoon Hussain. Mai mult, șeful statului a afirmat că România condamnă cu fermitate atentatele care au avut loc în oraşul Lahore. 

„Am aflat cu mâhnire de atacul terorist comis în oraşul Lahore în timpul celebrării sărbătorilor pascale catolice. Sunt revoltat de acest act de cruzime, soldat cu foarte multe victime, în marea majoritate femei şi copii. Doresc să vă transmit, în aceste momente dificile, compasiunea şi solidaritatea poporului român cu poporul pakistanez şi cu familiile victimelor şi să urez însănătoşire grabnică celor răniţi”, a transmis Klaus Iohannis, în mesaj. 

Potrivit preşedintelui, „România condamnă cu fermitate astfel de atentate şi rămâne angajată în lupta internaţională împotriva terorismului”. 

Un atac sinucigaş a avut loc într-un parc aglomerat din oraşul Lahore din estul Pakistanului. Atentatul s-a soldat cu moartea a 72 de persoane şi cu rănirea altor circa 300, în majoritate femei şi copii, relatează BBC News şi AFP. Luni, o facţiune a mişcării talibanilor din Pakistan a revendicat atacul sinucigaş. Gruparea Jamaat-ul-Ahrar a spus că atacul i-a avut în mod deliberat ca ţintă pe creştinii care sărbătoreau Paştele. 

Cele mai citite

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă