4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentatele din Paris. Presa franceză: Salah Abdeslam își petrece timpul citind Coranul...

Atentatele din Paris. Presa franceză: Salah Abdeslam își petrece timpul citind Coranul sau uitându-se la televizor

Suspectul-cheie al atentatelor teroriste din Paris, Salah Abdeslam, își petrece zilele de detenție rugându-se sau uitându-se la televizor, informează  publicația Journal du Dimanche (JDD), citată de Le Soir.

Într-o vizită la închisoarea Fleury-Mergois, din apropierea Parisului, unde Abdeslam a fost transferat, jurnaliștii de la Journal du Dimanche au stat de vorbă cu supraveghetorii bărbatului și cu directorul închisorii, de la care au aflat cum își petrece Salah Abdeslam timpul în închisoare.

Potrivit șefului închisorii, Mario Guzzo, bărbatul a devenit tot mai dificil, odată cu trecerea săptămânilor. La început, Abdeslam era politicos cu supraveghetorii, însă în prezent refuză să mai vorbească.

Totodată, Mario Guzzo a dezvăluit că Abdeslam a fost implicat și într-un incident. Când administrația închisorii a descoperit că el făcea schimburi cu ceilalți deținuți, pe timpul nopții, aceștia au fost transferați. În acest context, Salah Abdeslam a avut un schimb de replici cu supraveghetorii, în timpul unei percheziții.

„El a ridicat tonul când supraveghetorul a vrut să îi facă o percheziție corporală”, a mai spus Mario Guzzo, care a adăugat că Abdeslam este foarte timid și urăște perchezițiile.

Celula lui Salah Abdeslam este filmată non-stop, pentru a preveni orice tentativă de suicid. Această formă de supraveghere îl nemulțumește pe deținut. 

Potrivit unui supraveghetor, Abdeslam își petrece zilele rugându-se, citind Coranul sau uitându-se la reality show-uri la televizor. De obicei, el se trezește în jurul orei 11.00.

Atentatele care au avut loc în 13 noiembrie 2015, la Paris, au provocat moartea a 130 de persoane.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pe data de 18 martie la Bruxelles, după ce a fost urmărit timp de patru luni de autorităţile europene. În 27 aprilie, când a fost extrădat din Belgia, Salah Abdeslam a fost inculpat în Franţa pentru „asasinate legate de activitatea unei grupări teroriste”. El a fost plasat în detenţie provizorie la închisoarea din Fleury-Mérogis, situată la 26 de kilometri sud de Paris.

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă