15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAtentatul terorist de la Nisa. MAE emite avertizare de călătorie în Franța

Atentatul terorist de la Nisa. MAE emite avertizare de călătorie în Franța

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie în Franța, după ce autoritățile au prelungit starea de urgență cu cel puțin trei luni. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, de la Nisa, starea de urgenţă se va prelungi pe tot teritoriul ţării cu încă cel puțin trei luni după data de 26 iulie 2016 decretată anterior de către Preşedintele francez”, potrivit unui comunicat remis redacției.

MAE precizează că starea de urgență permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate.

Citește și: VIDEO. Autorul atacului de la Nisa, identificat. Martori: Șoferul ar fi strigat „Allahu Akbar”, înainte de a fi împușcat

„De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative”, informează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

 Un atentat terorist a avut loc, joi seara, la Nisa, unde un camion a intrat, în mod voit, în mulțimea adunată să vadă focurile de artificii, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. 84 de persoane au murit, alte zeci au fost rănite. Potrivit MAE, doi cetățeni români sunt internați într-un spital din Nisa.

​Citește și: FOTO+VIDEO. ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței, cu 84 de morți. Sunt și doi români răniți. Autorul atacului, IDENTIFICAT

Autorul atacului ar fi un cetățean franco-tunisian de 31 de ani, care înainte să fie împușcat de polițiști ar fi strigat „Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare!”).

Sângerosul atac a stârnit numeroase reacții internaționale. Astfel, lideri globali precum Barack Obama, Angela Merkel, Theresa May, cât și liderii români, printre care Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au condamnat, în termeni duri, atentatul terorist.

​Citește și: Liderii internaționali, oripilați de atacul terorist de la Nisa. Donald Trump: E din ce în ce mai rău

 

 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă