15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2016. Proba obligatorie la real: Ce subiecte au avut de rezolvat...

BACALAUREAT 2016. Proba obligatorie la real: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Matematică

BACALAUREAT 2016. UPDATE 12.09: Elevii de clasa a XII-a de la profilul real au avut de rezolvat exerciții cu radicali, o funcție, o ecuație cu logaritmi, un exercițiu de trigonometrie.

Românialibera.ro va afișa subiectele și baremul îndată ce Ministerul Educației le va face publice. 

 

————

Elevii de clasa a XII-a de la profilul real susțin, miercuri, proba scrisă obligatorie la Matematică.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Românialibera.ro va afișa subiectele și baremul îndată ce Ministerul Educației le va face publice. 

De asemenea, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină minim nota 5 la fiecare dintre ele și media probelor scrise trebuie să fie 6. 

BACALAUREAT 2016. CALENDAR SESIUNEA IUNIE – IULIE 

13 – 15 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

15 – 17 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice la limba maternă

21 – 24 iunie: Evaluarea competențelor digitale

27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

4 iulie : Limba şi literatura română (proba E)a)

5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E)b)

6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E)c)

8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). 

12 iulie: Afișarea rezultatelor (până în ora 16,00) și depunerea contestațiilor (între orele 16,00 – 20,00)

13 – 15 iulie: Soluționarea contestațiilor

16 iulie: Afișarea rezultatelor finale

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă