17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2016. Proba la alegere. Modele de SUBIECTE la Geografie

BACALAUREAT 2016. Proba la alegere. Modele de SUBIECTE la Geografie

BACALAUREAT 2016 GEOGRAFIE. Liceenii de la profilul uman susțin ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, din 8 iulie, la una din disciplinele:  Geografie, Logică, Psihologie, Filosofie, Sociologie sau Economie.  

La Geografie, elevii au de rezolvat trei subiecte: la primul, să identifice diferite țări și orașe din Europa, să răspundă corect la cinci întrebări tip grilă, să compare două tipuri de climă pornind de la identificarea pe hartă a unei zone geografice, să precizeze patru tipuri de resurse extrase dintr-o zonă. 

La cel de-al doilea subiect, elevii trebuie să răspundă la cinci enunțuri pornind de la identificarea unor unități geografice pe harta României, iar la cel de-al treilea subiect, liceenii trebuie să citească un grafic și să răspundă la întrebări legate de mortalitate, spor natural și nașteri, în mai multe țări europene, să citească și să rezolve câteva exerciții pornind de la un tabel cu producția de mașini în UE, dar și să scrie două cauze care determină distribuția inegală a rețelei căilor de comunicație rutiere si feroviare în Europa.

Descărcați modele de subiecte și baremul la Geografie, atașate articolului.

De asemenea, consultați modelele de subiecte la Geografie și în limbile: maghiară, germană și slovacă: Geografie

BACALAUREAT 2016. 137.344 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susținerea examenului de Bacaalaureat în sesiunea iunie-iulie. Dintre aceştia, 114.993 de candidaţi (71,23%) provin din promoţia curentă, iar 22.351 de candidaţi (28,77%) provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, elevii înscrişi (toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 133.410 – zi, 1.851 – seral şi 2.083 – frecvenţă redusă. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. 

BACALAUREAT 2016 PROBA LA ALEGERE UMAN. În sălile de examen, candidații nu au voie cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu,precizează MEN.

BACALAUREAT 2016. CALENDAR SESIUNEA IUNIE-IULIE 

13 – 15 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

15 – 17 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice la limba maternă

21 – 24 iunie: Evaluarea competențelor digitale

27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

4 iulie : Limba şi literatura română (proba E)a)

5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E)b)

6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E)c)

8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). 

12 iulie: Afișarea rezultatelor (până în ora 16,00) și depunerea contestațiilor (între orele 16,00 – 20,00)

13 – 15 iulie: Soluționarea contestațiilor

16 iulie: Afișarea rezultatelor finale

Cele mai citite

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...

Când ar putea veni ordonanța pentru Start-up Nation 2024

Ordonanța privind programul Start-up Nation 2024 este așteptată să fie aprobată de către Guvern după Sărbătorile de Paște. Se preconizează că din trimestrul trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă