19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBărbat înarmat, baricadat într-un hotel din Franţa. Un nou incident cu victime,...

Bărbat înarmat, baricadat într-un hotel din Franţa. Un nou incident cu victime, în apropiere de Nisa

Un bărbat cu probleme psihice, despre care se presupune că ar avea asupra sa o armă albă şi un pachet suspect, s-a baricadat într-un hotel situat în sudul Franţei, informează site-ul online Le Figaro, citat de Mediafax.

Potrivit autorităţilor franceze, este vorba despre Hotelul Formule 1, situat în comuna Bollène, din sud-estul Franţei. Hotelul a fost evacuat, iar Grupul de Intervenţie al Jandarmeriei naţionale (GIGN) s-a deplasat la faţa locului. Un purtător de cuvânt al Prefecturii din Vancluse, regiunea din care face parte comuna Bollène, a confirmat că o persoană cu probleme psihice s-a baricadat în Hotelul Formule 1.

Un alt incident a fost semnalat în sudul Franţei. O mamă şi cele trei fiice ale ei au fost rănite cu cuţitul, marţi dimineaţa, de către vecinul lor de reşedinţă de vacanţă, la Garde-Colombe (Hautes-Alpes), a declarat primarul acestei comune Edmond Francou pentru Reuters, conform News.ro. Potrivit unor mărturii culese de Jandarmerie, agresorul s-a apropiat de victime, instalate în apartamentul vecin, deranjat se pare de ţinutele acestora pe care le considera prea lejere.

"Există oameni care vorbesc despre această explicaţie pentru acest gest, dar, pentru moment, nu trebuie să amestecăm lucrurile", a îndemnat Edmond Francou. "Motivul acestei agresiuni este încă neclar", a subliniat el. Agresorul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a reuşit să fugă, a fost reţinut ulterior de jandarmi şi plasat în arest preventiv.

Una dintre victime, în vârstă de 8 ani, a fost transportată cu un elicopter la un spital în Grenoble. Fata avea un plămân perforat, potrivit lui Francou. Mama şi celalte fiice ale ei, mai mari, care au fost rănite mai puţin grav, au fost transportate la un spital în Gap.

Viceprimarul din Laragne-Monteglin (Hautes-Alpes), Jean-Marc Duprat, a declarat că fetele au vârsta de 8, 12 şi 14 ani, şi se aflau în vacanţă în staţiunea alpină vecină, potrivit The Associated Press. Atacatorul, care nu le cunoştea, a fost deranjat că purtau pantaloni scurţi şi tricouri, a adăugat viceprimarul.

Laragne-Monteglin se află la 180 de kilometri de Nisa, unde un tunisian a ucis 84 de persoane de Ziua Bastiliei, pe 14 iulie, când a intrat cu un camion frigorific în mulţime, după un foc de artificii cu ocaziua Zilei Naţionale a Franţei.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă