18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Cum și-au riscat viața bucureștenii în zona Universității, din cauza țurțurilor...

FOTO+VIDEO. Cum și-au riscat viața bucureștenii în zona Universității, din cauza țurțurilor care se desprind de sub acoperiș

Turțurii și zăpada de pe acoperișul clădirii Universității București au amenințat, vineri, viața trecătorilor ore întregi vineri. De frica unor accidente, oficialii Universității au decis să blocheze acccesul trecătorilor pe trotuar. Iar din cauza nămeților dintre șosea și trotuar, încă necurățați de firmele angajate din mijlocul Bucureștiului, pietonii au fost redirecționați direct pe carosabil. Printre mașini, autobuze și trolee.

Cât timp reporterii RL au stat acolo și au observat situația, niciun echipaj de poliție nu s-a oprit să dirijeze traficul pietonal.

De asemenea, directorul responsabil cu administrarea spațiilor de învățământ, Florin Miulescu, a declarat, pentru RL, că la fața locului au fost chemați pompierii și polițiștii. Oamenii legii s-au prezentat în zona Universității, au încercuit locul respectiv și au dirijat traficul o perioadă, după care au plecat.

Nici pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București nu au reușit să facă aproape nimic în zona respectivă, din cauza înălțimii prea mari a clădirii și a cablurilor mijloacelor de transport și cablurile de curent fac imposibil accesul către locul în care s-au adunat zăpada și gheața. Ca și în anii trecuți, pentru a doborî gheața și țurțurii adunați la înălțime, este nevoie de intervenția unei mașini de pompieri cu o scară specială, mult mai mare decât cele folosite normal. Numai că în București există o singură astfel de mașină, iar aceasta era plecată la o altă misiune asemănătoare, a mai povestit Florin Miulescu.

Deși au așteptat câteva ore, mașina de pompieri nu a venit, iar trecătorii care ignorau semnele își riscau viața.

Potrivit celor spuse de către administratora clădirii, Mariana Trifoi, poliția locală și cea rutieră a dirijat traficul persoanelor care treceau pe trotuar. 

În timpul zilei, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat presei că PMB trebuie să se ocupe de salubrizarea şi deszăpezirea zonei centrale. 

„Sectoarele decontează toată activitatea de salubritate şi deszăpezire, implicit, din Bucureşti. Gândul meu este acela ca, mai ales după experienţa acestor luni şi după nemulţumirile pe care le-am avut şi atunci când nu era zăpadă foarte multă, zona centrală a Capitalei să fie acoperită de Primăria Capitalei în ceea ce priveşte serviciul de salubritate şi deszăpezire. Este un proiect pe care vreau să-l supun atenţiei Consiliului General în perioada următoare", a spus Firea.

Edilul a mai spus că  este de părere că, dacă zona centrală a Bucureştiului va intra sub responsabilitatea Primăriei Capitalei, rezultatele vor fi mai bune. „Vom marca aceste zone centrale. Am avut o primă discuţie cu toţi primarii de sectoare, care au acceptat propunerea mea, şi anume să renunţe la parte din contractele de salubritate, acoperite acum de sectoare, pentru ca acestea să fie preluate într-o hartă – am numit-o zona centrală de interes turistic-administrativ a Capitalei – unde vom avea, împreună cu cei mai buni specialişti ai turismului, şi câteva circuite, care reprezintă cele mai importante obiective de vizitat în Capitală. Mă refer la muzee, parcuri, schituri, mănăstiri, clădiri simbolice, clădiri de patrimoniu, precum şi alte obiective, inclusiv Centrul Vechi. Vom prezenta această hartă când proiectul va fi gata, lucrăm acum la el", a mai spus Firea.

Am adresat câteva întrebări Primăriei Capitalei legate de modul în care gestionează situația de la Universitate și vom publica răspunsul instituției îndată ce îl vom primi. 

Cele mai citite

Goluri românești în Turcia! Sorescu și Drăguș au marcat pentru Gaziantep

Internaţionalii români Deian Sorescu şi Denis Drăguş au marcat câte un gol în partida pe care Gaziantep FK a pierdut-o cu scorul de 2-4...

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

PSD îi resuscitează pe alegătorii lui Nicușor Dan cu două motive de realegere a primarului-cataclism: Firea și Piedone

Ilustrație: Marian Avrmescu Fanii actualului primar edil-șef, Nicușor Dan, pot răsufla și vota din nou ușurați, având iarăși motive pentru a-l alege pe matematicianul...
Ultima oră
Pe aceeași temă