20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Cherecheș a depus jurământul de primar al orașului Baia...

FOTO + VIDEO. Cherecheș a depus jurământul de primar al orașului Baia Mare. Peste 100 de persoane l-au întâmpinat la Primărie

UPDATE 14.28:  Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat luni, că le mulţumeşte băimărenilor şi maramureşenilor de la care a învăţat „ce înseamnă să fii demn, să fii mândru, să fii curajos, să fii mereu cu fruntea sus, să mergi cu demnitate şi onoare înainte, să crezi în Dumnezeu”, potrivit Agerpres.

„Am venit azi, acasă cu foarte mult dor de Baia Mare, şi dragoste pentru băimăreni . Am venit acasă pentru a îndeplini o datorie de onoare pentru oraş, pentru băimăreni şi pentru sufletul meu. Am venit, astăzi, acasă pentru a depune jurământul pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare, am venit astăzi, acasă pentru ca în faţa băimărenilor să depun cu onoare şi cu demnitate jurământul pentru binele băimărenilor, şi pentru binele acestui oraş. Doresc să le mulţumesc oamenilor din acest oraş pentru că mi-au fost alături şi îmi sunt alături. Vreau să le mulţumesc celor care mi-au rămas prieteni, vreau să le mulţumesc şi celor care nu mi-au rămas prieteni. Vreau, astăzi, venind acasă, să le mulţumesc băimărenilor pentru cea ce m-au învăţat; şi am învăţat de la toţi băimărenii şi maramureşenii ce înseamnă să fii demn, să fii mândru, să fii curajos, să fii mereu cu fruntea sus, să mergi cu demnitate şi onoare înainte, să crezi în Dumnezeu, dar să crezi şi oamenii de lângă tine. Le mulţumesc pentru această lecţie pe care am învăţat-o zi de zi de când m-am născut în acest oraş, le mulţumesc pentru că pe parcursul multor luni, ani am arătat cum poate un oraş să renască”, a spus Cherecheş. 

Edilul ales a cerut membrilor noului Consiliu Local să nu abandoneze oraşul şi să demonstreze că există viitor. 

„Vă rog pe dumneavoastră să nu lăsaţi acest oraş să moară! Astăzi am marea bucurie să simt o picătură de libertate, şi fac acest lucru cu foarte multă sete de libertate, dar cu foarte multă dragoste pentru un oraş pentru care mă voi lupta, pentru oamenii acestui oraş care m-au învăţat să fiu un băimărean adevărat, un maramureşan adevărat şi un român adevărat. Astăzi, mie îmi rămân câteva lucruri care unii le-ar fi considerat puţine, dar sunt atât de multe şi de cuprinzătoare; mi-a rămas să mă rog, să gândesc, să iubesc, să fiu alături de familia mea şi de băimărenii mei dragi”, a mai spus Cătălin Cherecheş. 

Arhiepiscopul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Iustin Sigheteanul, l-a încurajat pe primarul ales şi i-a dăruit o carte. 

UPDATE 13.17:  Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a depus jurământul de credinţă, în fața a 18 consilieri locali. Totodată, peste 100 de persoane s-au prezentat în fața sediului Primăriei, pentru a-l susține pe edil, potrivit Agerpres.

Persoanele adunate în faţa Primăriei Baia Mare au scandat: „Cherecheş, nu uita: Baia Mare e a ta!”, „Libertate pentru primar” şi „Baia Mare te vrea”. 

La şedinţa de depunere a jurământului de către Cătălin Cherecheş au participat 18 consilieri locali, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, vicepreşedinţii CJ, Doru Dăncuş şi Lucian Morar, arhiepiscopul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, precum şi un reprezentant din partea cultului romano-catolic. Şedinţa a avut un singur punct pe ordinea de zi care consta în depunerea jurământului de către primarul ales. 

Cătălin Cherecheş a jurat cu mâna pe Constituţie şi Biblie că va sluji oraşul cu pricepere şi credinţă. „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ce îmi stă în putere şi în pricepere pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Baia Mare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, a fost formula de jurământ rostită de Cătălin Cherecheş, în sala Europa a primăriei. 

 Preşedintele PNL Maramureş, Mircea Dolha, i-a cerut, luni, primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, să demisioneze din funcţie. 

„Domnule Cătălin Cherecheş, Baia Mare a dovedit şi în aceste alegeri locale că vă iubeşte, iar dumneavoastră sunteţi obligat să le răspundeţi băimărenilor tot cu iubire; la modul concret, nu doar prin declaraţii. Şi cea mai bună dovadă a faptului că iubiţi din suflet Baia Mare şi pe locuitorii săi, mai mult decât funcţia de primar, e să vă înaintaţi demisia, după depunerea jurământului de azi. E gestul care ar reda Băii Mari şansa de a deveni capitală europeană a culturii. E gestul care ar dovedi că aţi crezut cu adevărat în ideea candidaturii şi că vă pasă sincer de destinul comunităţii. Iar băimărenii vor înţelege în mod corect că demisia nu e o recunoaştere a vreunei vinovăţii, ci o recunoaştere a faptului că iubiţi atât de mult oraşul, încât efectiv sunteţi în stare de orice de dragul Băii Mari. Inclusiv să demisionaţi din funcţia de primar; o demisie dată din tot sufletul, din dragoste pentru viitorul municipiului şi al băimărenilor”, a precizat Dolha, într-un comunicat de presă.

———–

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va ieși, timp de câteva ore, din arestul preventiv, pentru a depune jurământul pentru învestirea în funcție, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Elisabeta Fetche, primarul ales Cătălin Cherecheş va fi dus la Baia Mare sub escortă şi că imediat după depunerea jurământului va fi readus la Penitenciarul Gherla. Ceremonia începe la ora 12.00, în sala Europa a primăriei. 

Reprezentantul pentitenciarului a mai precizat că instituţia pe care o reprezintă şi Consiliul local Baia Mare au căzut de acord asupra locului respectiv, după ce în prealabil sala menţionată a fost verificată dacă este corespunzătoare pentru un asemenea eveniment. 

Iniţial, Penitenciarul Gherla a respins o cerere a primarului ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, de a depune jurământul de primar pe 3 iulie, în Catedrala Episcopală din Baia Mare. Pe 27 aprilie, Cătălin Cherecheş a fost arestat, printr-o sentinţă a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare, în timp ce el se afla în stare de arest preventiv. 

Într-un interviu acordat la sfârșitul lunii iulie pentru ziarul local Actualmm.ro, Cherecheș a declarat: ”Se vorbește despre un flagrant. Nu e niciun fel de flagrant. Nu poți face un flagrant când omul nu e în birou. Eu nu eram în birou când denunțătorul onest al DNA a făcut gestul pe care l-a făcut când s-a fotografiat cu niște bani în biroul meu. (…)Nu renunț, nu îmi dau demisia. Știu ce am de făcut pentru oraș. Din orice poziție aș fi oricum am echipa mea, am oamenii mei, am băimărenii care înțeleg cum să ducă anumite proiecte mai departe chiar dacă o zi, două, un an, cinci ani sunt în altă parte.”

 

 

 

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă