10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCazul familiei Bodnariu, în atenția BBC

Cazul familiei Bodnariu, în atenția BBC

Cazul familiei Bodnariu, ai căror copii au fost luați de autoritățile norvegiene, au stârnit numeroase îngrijorări atât în Norvegia, cât și peste hotare, aducând în discuție practicile pentru protecția copiilor. Astfel, protestatari de pretutindeni, cât și mai mulți specialiști norvegieni susțin că asistenții sociali intervin prea repede pentru a separa copiii de familiile lor, fără prea multe argumente, în special atunci când este vorba de familii de imigranți, scrie BBC.

Astfel, BBC a realizat un documentar audio de 30 de minute despre cazul familiei Bodnariu, publicat pe site-ul instituției media.

De notat este că, în ciuda faptului că modul în care acționează Barnevernet a atras numeroase reproșuri, soții Bodnariu au recunoscut că și-au lovit copiii.

Citește și: Românii au depus o moțiune la Strasbourg, pentru familia Bodnariu

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în 16 noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Cazul a stârnit numeroase proteste, atât în România, cât și în mediul internațional, iar oficialitățile române au purtat discuții cu autoritățile norvegiene, pe acest subiect.

Citește și:  Avocatul Poporului, răspuns de la omologul norvegian, în cazul Bodnariu

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă