14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord lansează noi amenințări privind sistemul antirachetă care va fi...

Coreea de Nord lansează noi amenințări privind sistemul antirachetă care va fi amplasat în Coreea de Sud

Coreea de Nord a amenințat, luni, că va lua măsuri împotriva sistemului antirachetă american care va fi amplasat în Coreea de Sud, informează AFP, citat de Agerpres.

„Republica Populară Democrată Coreeană (numele oficial al Coreei de Nord) va iniţia o acţiune fizică pentru a prelua integral controlul THAAD din momentul în care poziţia sa în Coreea de Sud va fi confirmată”, a anunţat comandamentul artileriei forţelor armate nord-coreene într-un comunicat preluat de agenţia oficială de presă KCNA. 

Armata Coreei de Nord, care dispune în acest scop de „mijloace suficiente şi sofisticate de lovituri ofensive”, va lua „măsurile cele mai nemiloase şi mai puternice împotriva Statelor Unite, care doresc să declanşeze un război prin instalarea THAAD”, se mai precizează în comunicat.

Citește și: SUA va amplasa un scut de apărare antirachetă în Coreea de Sud. Cum răspund Rusia și China

Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat, vineri, că THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), unul dintre cele mai performante sisteme antirachetă din lume, va fi instalat pe teritoriul sud-coreean pentru a face faţă ameninţărilor Phenianului. Data şi locul amplasării acestuia urmează să fie stabilite.

La o zi după acest anunț, Coreea de Nord a efectuat un test cu rachetă balistică, lansată de pe un submarin, în largul coastei sale estice. Deși lansarea a fost un succes, racheta a explodat ulterior în zbor, potrivit Ministerului sud-coreean al Apărării. 

Citește și: Nou eșec al Coreei de Nord, după lansarea unei rachete de pe un submarin

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă