15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCriminalul Anders Breivik amenință cu greva foamei. Ce îl nemulțumește în închisoare

Criminalul Anders Breivik amenință cu greva foamei. Ce îl nemulțumește în închisoare

Criminalul în serie Anders Behring Breivik a amenințat că va intra în greva foamei, în semn de protest față de modul în care este tratat în închisoare, potrivit BBC News.

Breivik a trimis o scrisoare către presa din Suedia și Norvegia, în care s-a plâns de condițiile din închisoare. Astfel, Breivik susține că a fost ținut în izolare încă din data de 2 septembrie și că a avut voie doar o oră în afara celulei în care este ținut.

Citește și: Teroristul Anders Breivik încă provoacă COŞMARURI. Părinţii victimelor, prea TRAUMATIZAŢI pentru a funcţiona normal

Mai mult, în scrisoarea sa, criminalul a spus că din cauza condițiilor grele din închisoare a fost nevoit să renunțe la un curs de științe politice de la Universitatea din Oslo.

”Studiul și corespondența nu sunt posibile în astfel de condiții și acest lucru se aplică pentru orice persoană care este izolată în astfel de împrejurări”, a scris Breivik, potrivit site-ului The Local.

De asemenea, teroristul a amenințat că, dacă situația nu se va schimba, va continua greva foamei până va muri.

Breivik s-a mai plâns și în trecut de condițiile ”inumane” din închisori, inclusiv de faptul că atunci când primește cafea, băutura este rece.

Directorul închisorii Skien, unde este încarcerat Breivik, a spus că niciun deținut nu se află în greva foamei. Kristoffer Borhaug a refuzat să comenteze situațiile particulare ale prizionerilor.

Totodată, și ministrul de Justiție norvegian, Anders Anundsen, nu a vrut să comenteze spusele lui Breivik.

Citeşte şi: Anders Breivik se simte neînţeles. Vrea un psihiatru japonez

Universitatea din Oslo a recunoscut că Anders Breivik este student acolo din luna iulie și a explicat că deținuții au dreptul la educație superioară, dacă au fost acceptați la cursurile respective.

Breivik a omorât 77 de oameni, în 2011, când a declanșat o bombă în centrul capitalei norvegiene, Oslo, apoi a împușcat oameni la întâmplare într-o tabără pentru tineri, pe insula Utoya. Criminalul a fost condamnat la 21 de ani de închisoare în 2012. 

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă