12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCum explică Valeriu Zgonea scăderea în credibilitate a Parlamentului

Cum explică Valeriu Zgonea scăderea în credibilitate a Parlamentului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, răspunzând unei întrebări referitoare la votul dat în cazul lui Mădălin Voicu şi al lui Nicolae Păun, că Parlamentul “a scăzut foarte mult în ochii electoratului”.

Întrebat, la o conferinţă de presă, de corespondentul Mediafax, cum comentează votul dat de deputaţi în cazul lui Mădălin Voicu şi al luiNicolae Păun, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns că a fost mereu în favoarea ridicării imunităţii, însă în acest moment Parlamentul “a scăzut foarte mult în ochii electoratului”.

“Ştiţi foarte bine cum am votat eu întotdeauna, e foarte deschis, aţi văzut votul meu, întotdeauna a fost pentru ridicarea imunităţii şi pentru reţinere şi arestare. În acest moment, opinia publică din România – 8 din 10 români – au impresia că această chestiune stabilită prin Constituţie interferează în actul de justiţie. (…) Preocuparea mea este să consolidez această instituţie care a scăzut foarte mult în ochii electoratului român -Parlamentul – care este fundamentul oricărei democraţii. Şi pentru mine asta a fost ţinta: să o reformăm, să o modernizăm, să fie transparentă, să aibă acţiuni care să fie predictibile”, a spus Zgonea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă