13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDosarul Ferma Băneasa. Curtea de Apel Brașov amână pronunțarea pentru data de...

Dosarul Ferma Băneasa. Curtea de Apel Brașov amână pronunțarea pentru data de 30 august

Magistrații Curții de Apel Brașov au amânat pentru data de 30 august pronunțarea în ceea ce privește procedurile din Camera Preliminară în dosarul Ferma Băneasa, informează marți Agerpres.

“Stabilită în procesul de la începutul acestei luni pentru ziua de 16 august, pronunțarea s-a amânat pentru data de 30 august”, a precizat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu.

În procesul din 2 august, inculpații în dosarul Ferma Băneasa, însoțiți de avocații lor, au fost prezenți la Curtea de Apel Brașov pentru proceduri în Camera Preliminară și pentru verificarea măsurilor preventive. Magistrații s-au pronunțat atunci doar în ceea ce privește măsurile preventive și au prelungit cu încă 60 de zile controlul judiciar pentru inculpații Remus Truică, Prințul Paul, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Nela Păvăloiu, Theodor Chiriac, Nicolae Jecu,Valentin Delcea și Nicolae Dima și au amânat pronunțarea pentru 16 august în ceea ce privește procedurile din Camera Preliminară, pronunțare care s-a amânat din nou pentru 30 august.

Avocatul Prințului Paul, Liviu Turcu, estima la acea dată că procesul pe fond în dosarul Ferma Băneasa va începe probabil în lunile octombrie sau noiembrie.

Remus Truică, Prințul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în dosarul Ferma Băneasa. Remus Truică este învinuit de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, iar Prințul Paul de cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă