13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Starea de sănătate a celor două tinere care erau pe cale...

UPDATE: Starea de sănătate a celor două tinere care erau pe cale să se înece la un ștrand din București este foarte gravă. Șansele de supraviețuire, minime

UPDATE 18.24: Starea celor două fete este extrem de gravă, şansele de supravieţuire fiind minime, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, dr. Raluca Alexandru, pentru Agerpres.

————

Două fete de 12, respectiv 16 ani, au fost transportate în stare gravă, sâmbătă seara, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, după ce au fost pe punctul de a se îneca într-un ştrand de pe raza Sectorului 1 din București.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, Poliția Capitalei precizează că tinerele au fost scoase din apă de un angajat al centrului, iar un medic aflat în zonă le-a acordat primul ajutor, după care au fost preluate și transportate la spital.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a declarat că prima ambulanţă a ajuns la locul incidentului în aproximativ șapte minute de la momentul în care a fost solicitat ajutorul, potrivit Agerpres.

„În 7 minute a fost prima ambulanţă acolo, dar era un medic de la SMURD, în timpul lui liber, de la spitalul Floreasca, din ce ştiu, şi el a început resuscitarea la faţa locului până au venit echipajele SMURD în sprijinul lui. După asta, s-a continuat resuscitarea, stabilizarea, au reuşit să le stabilizeze, după care au fost transportate la spitalul Grigore Alexandrescu”, a spus Arafat, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 

El a atras atenţia că va urma o perioadă dificilă pentru cele două victime în care se va stabili care a fost efectul hipoxiei, adică a lipsei oxigenului care ajunge la creier. „Faptul că a fost medicul acolo şi a început resuscitarea este foarte important, pentru că asta înseamnă că a redus perioada de lipsă de oxigen până ce au sosit echipajele la faţa locului”, a mai spus el.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale în care au fost internate tinerele, Raluca Alexandru, a precizat că starea de sănătate a celor două fete este foarte gravă. Ele se află la secția de terapie intensivă, fiind intubate și ventilate mecanic.

În acest caz, polițiștii cercetează cauzele și condițiile care au dus la producerea incidentului. Tot sâmbătă seara, mai multe pesoane au fost audiate, urmând ca audierile să se desfășoare și duminică. Potrivit sursei citate, se efectuează şi verificări cu privire la activitatea centrului de agrement şi a atribuţiilor pe care le au persoanele ce îşi desfăşoară activitatea în acest obiectiv.

În prezent, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile impuse de lege.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă