16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialEVALUARE NAȚIONALĂ 2016. SUBIECTELE și BAREMUL la Limba Română

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. SUBIECTELE și BAREMUL la Limba Română

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Absolvenții claselor a VIII-a au avut de rezolvat două subiecte la Limba Română, în cadrul primei probe a Evaluării Naționale. 

La primul subiect, ei au primit o poezie de A.E. Bakonsky, ”Salcâmi”, pe baza căreia au avut de răspuns la mai multe cerințe: să dea exemple de sinonime, să explice rolul unei cratime, măsura primului și celui de-al doilea vers, să dea exemplu de un epitet și să explice în 30-50 de cuvinte semnificația unor versuri. Au avut și de demonstrat că textul ”Salcâmi” aparține genului liric. La subiectul al doilea, au primit un text de presă – ”Grădina pierdută a Edenului, locul în care ajungi doar cu elicopterul”, de la ziarul Adevărul, pe baza căruia au avut să răspundă la șase întrebări. 

Consultați subiectele și baremul atașate articolului. 

Elevii au avut și să redacteze o narațiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară dintr-o zonă turistică (15–250 de cuvinte). 

Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, se va desfăşura miercuri, 29 iunie.

Rezultatele vor fi afișate în 1 iulie, iar contestațiile trebuie depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

De asemenea, pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă