7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialFostul deputat dispărut Sebastian Ghiță lansează noi acuzații: Laura Codruța Kovesi și...

Fostul deputat dispărut Sebastian Ghiță lansează noi acuzații: Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea sunt agenți ai unui serviciu secret străin, care aparține unei țări partenere | VIDEO

Fostul deputat căutat de autorități, Sebastian Ghiță, a lansat, luni seara, noi acuzații la adresa reprezentanților instituțiilor de forță din România, într-o înregistrare video difuzată de postul România TV.

„În România se minte, se falsifică, pentru a o proteja pe această femeie (n.r – șefa DNA, Laura Codruța Kovesi)”, a spus Sebastian Ghiță, precizând că în viitoare înregistrări va prezenta documente și va face dezvăluiri cu privire la DNA, instituție pe care deputatul dispărut o acuză că „ar falsifica înregistrări”.

„Puterea lui Coldea vine din relația cu Kovesi. Kovesi și Coldea sunt amândoi agenți ai unui serviciu secret străin, al unei țări partenere. Acesta este motivul pentru care Coldea obligă SRI și colegii din SRI să se asigure că această femeie rămâne în funcție”, a mai susținut el.

El a mai spus că, în urmă cu doi ani, Florian Coldea ar fi fost audiat în legătură cu vacanțele petrecute în străinăta. „Evident, eu plătind multe din acele cheltuieli, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten să mă ajute cu facturi și chitanțe de la o agenție de turism, pentru domnul Coldea, să le prezinte comisiei SRI. Este foarte ușor de dovedit prin verificarea contabilității acelor firme că documentele sunt false. I-am spus că nu se pot face documentele cu 2-4-6 ani în urmă, însă mi-a zis să i le dau așa. I-am zis că mai bine spune adevărul decât să vină cu documente false în fața colegilor săi”, a continuat el.

În cazul acuzațiilor de plagiat a șefei DNA, Sebastian Ghiță a acuzat comisia că ar fi verificat doar 100 de pagini din 400 și nu ar fi utilizat un soft. 

„În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma. Pentru că firma e în insolvenţă, iar Parchetul nu a reuşit să recupereze nişte documente. Eu cred că a minţit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeşte că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi (n.r. – al doilea video, din cele de mai jos). Aţi văzut toţi cu comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a minţit şi a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puţin şi în în părţile esenţiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 şi nu au folosit un software deloc (…) Nu este în regulă ca o instituție să mintă. De aceea m-am hotărât să vorbesc despre ce s-a întâmplat în ultimii zece ani. În România se minte, se falsifică, pentru a o proteja pe această femeie în funcție. O să vă spun ce lucruri a făcut în această țară și de ce se mai dorește să o țină în continuare”, a mai acuzat fostul deputat dispărut.


Citește și opinii pe această temă: 

Sabin Orcan, director editorial:
Sebastian Ghiţă, invenţia predecesorului lui Coldea, a produs nişte dovezi pe care cineva trebuie să le confirme sau să le infirme 

Ghiţă nu a fost inventat de Florian Coldea, ci de Dumitru Zamfir, predecesorul lui Coldea, de pe vermea lui Radu Timofte. Conform fotografiilor şi facturilor, niciunul (n.r. dintre cei citaţi în înregistrarea numărul 7 a fostului deputat Sebastian Ghiţă) nu a negat informaţiile aduse de Ghiţă…. citește aici continuarea!

Răzvan Chiruță, redactor-șef România Liberă: Pericolul Ghiţă. Statul s-a întărit, dar în direcţia greşită. Tăcerea nu salvează lupta anticorupție 

Sebastian Ghiţă este un urmărit penal care a fugit din ţară pentru a nu fi judecat. Sebastian Ghiţă este un afacerist veros care a profitat de toate slăbiciunile statului român, la fel ca partenerul său Sorin Ovidiu Vîntu, la a cărui primă condamnare a colaborat. Sebastian Ghiţă este un ex-parlamentar protejat de serviciile secrete pentru a obţine cu duiumul contracte pe bani publici pentru softuri care fie funcţionează prost, fie nu funcţionează deloc… citește mai departe aici …​


Cătălin Priscariu, senior editor România Liberă: Ghiță se răzbună pe Coldea, nu-l șantajează

În ciuda semnalelor lui Sebastian Ghiță, însă, foștii lui prieteni de vie, de cramă, de vilă de la munte, de insule exotice și de alte destinații de vacanță fie nu au putut, fie nu au vrut să intervină pentru a-l scăpa de dosare. Dar nu din bună-credință, nu din onestitate, nu din integritate. Ci pentru că ori au vrut să scape de un complice, ori au fost obligați de forțe superioare lor să-l scoată din schemă pe fostul lor partener de combinații..citește mai departe aici


Mălin Bot, redactor-șef online
Ce înseamnă operația de extirpare a tumorii canceroase Ghiță din SRI

Ghița însuși, alături de mulți alți politicieni cu mari probleme penale, așteaptă cuminți de la Dragnea să le arunce colacul de salvare din valurile uriașe ale Justiției. Infractorul Liviu Dragnea, prin ministrul Justișiei-marionetă, Florin Iordache, deja a dat semnale că exită un plan și că se fac mișcări pentru aplicarea lui... continuarea aici!


George Mioc, comentator independent
Trump nu va vinde România lui Putin. Dar Ghiță și amicii săi o vor face, dacă îi lăsăm!
Primul lucru evident, după  evoluția din ultimii 10 ani a lui Sebastian Ghita, este că actualul inculpat fugar a fost inventat, îngrășat maladiv de excesiv și folosit din plin de SRI. Serviciile secrete fac asta în mod constant, în toată lumea, prin operațiuni economice utile și necesare pentru finanțarea activităților secrete. În cazul Ghiță însă s-a exagerat rău de tot și aici s-a gresit principial, la nivel de sistem și de principii, dincolo de un nume sau altul... continuarea aici!



Citește și:  Prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea, a fost suspendat din funcţie de Eduard Hellvig. Directorul SRI a dispus o anchetă care verifică inclusiv documente prezentate de cel vizat în ancheta internă

 


Sebastian Ghiță a fost dat dispărut încă din data de 21 decembrie 2016, când nu s-a prezentat la audieri la DNA Ploiești. Ulterior, mogulul de Ploieşti, trimis în judecată în două dosare şi urmărit penal în alte două, nu s-a prezentat nici la Poliție în cadrul programului de control judiciar. Neprezentarea atrage după sine emiterea unei măsuri mai severe, respectiv arestarea preventivă.

Sebastian Ghiță era dat în consemn la frontieră încă din momentul în care a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, măsură preventivă în cadrul căreia exista interdicția de a părăsi țara.Potrivit Poliției de Frontieră, fostul deputat nu ar figura în evidențe ca ieșit din țară. Însă, acest lucru nu înseamnă că nu ar fi putut trece fraudulos frontiera.

Sebastian Ghiță a dispărut din vizorul Direcției de Operațiuni Speciale a Poliţiei pe 19 decembrie, după ce acesta a participat la o sindrofie a Serviciului Român de Informații. S-a dat alarma a doua zi, când polițiștii de filaj din fața locuinței din Ploieşti a mogulului au observat că acesta nu este acasă.  

În 5 ianuarie, Instanța Supremă a admis cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv, după ce Sebastian Ghiţă a încălcat condiţiile controlului judiciar. Ulterior emiterii mandatului de arestare preventivă în lipsă, Poliţia Română a transmis că a fost dat în urmărire naţională. Vineri, procurorii anticorupție au cerut magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, să emită un mandat european de arestare și o cerere de urmărire internațională pe numele acestuia.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au transmis sesizarea I.P.J. Prahova – Serviciul de Investigații Criminale către Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea emiterii mandatului european de arestare și a cererii de urmărire internațională pentru inculpatul Sebastian Ghiță. Potrivit sesizării transmise de organul de poliție, care execută mandatul de arestare preventivă emis la data de 05 ianuarie 2017 de Înalta Curte de Casație și Justiție, inculpatul nu a fost depistat până în acest moment”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Mandatul european de arestare este solicitat în vederea predării fostului deputat, care este căutat de autorități, după ce a încălcat măsura controlului judiciar. „Mandatul este aplicabil în țările Uniunii Europene, iar cererea de urmărire internațională este necesară în vederea predării inculpatului, fiind aplicabilă în țările ce nu fac parte din Uniunea Europeană”, mai precizează sursa citată.

Sebastian Ghiță este urmărit penal în două dosare penale și judecat în altele două. Într-un dosar penal aflat încă în investigații la DNA, Ghiță este inculpat alături de Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, pentru derularea presupus nelegale a unor contracte de achiziții publice, iar în alt dosar este acuzat că în 2012 și-a cumpărat locul eligibil pe listele PSD plătind 220.000 de euri, plimbând banii printr-o firmă pe care o controla și printr-o organizație neguvernamentală.

Ghiță este judecat în dosarul în care mai sunt judecați șefii Parchetului și Poliției Prahova, care l-ar fi protejat, precum și în dosarul de corupție al primarului din Ploiești, Iulian Bădescu. 


Citește și: Sebastian Ghiță, fostul deputat căutat de autorități de trei săptămâni, continuă acuzațiile, într-o nouă înregistrare video: Ponta îşi dorea să continue proiectul cu autostrada Comarnic-Braşov, însă Coldea nu a fost de acord niciodată. L-a ameninţat că îl va aresta

Fostul deputat Sebastian Ghiță, căutat de autorități de trei săptămâni, după ce a încălcat măsura controlului judiciar, susține, într-o nouă înregistrare video, că s-a întâlnit cu generalul Florian Coldea, la una dintre vilele sale. Totodată, el a afirmat că adjunctul șefului SRI l-ar fi amenințat pe Victor Ponta că îl arestează dacă semnează contractul privind autostrada Comarnic-Braşov.


 Citește și: VIDEO. Sebastian Ghiță susține într-o nouă înregistrare TV că Ponta a fost şantajat ca s-o numească pe Kovesi la DNA

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, căutat fără succes de Poliția Română sub acuzația de șantaj, a apărut din nou la televizor, joi seară, unde a susținut că Victor Ponta ar fi fost obligat prin șantaj s-o numească pe Laura Kovesi, în anul 2014, în fruntea DNA.


 Citește și:  Sebastian Ghiță a apărut din nou la televizor și susține că Traian Băsescu ar cunoaște nedreptăți din Justiție: Să vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dispărut de la domiciliu și căutat de poliție în toată România, susține, într-o nouă înregistrare video, că în ultimii zece ani “multor persoane” li s-au făcut nedreptăți în justiție.


A apărut o nouă înregistrare a fostului deputat Sebastian Ghiţă, în care fugarul susţine că dosarul Realitatea TV a fost pus la cale de Laura Codruţa Kovesi pentru a supune sistemului postul de televiziune.


Citește și: VIDEO. Sebastian Ghiță lansează acuzații, într-o nouă întregistrare video: Kovesi m-a folosit pentru a fabrica dosarul Realitatea Media. Am și informații despre felul în care acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sârbu

Fostul deputat Sebastian Ghiță a apărut, joi seara, într-o nouă întregistrare, în care susține că șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, l-ar fi folosit pentru „a fabrica” dosarul Realitatea Media. Totodată, el a afirmat că ar deține modul în care ar fi fost aranjată condamnarea lui Adrian Sârbu.


 Citește și: VIDEO. Sebastian Ghiță a apărut la televizor și susține că i s-au cerut probe împotriva lui Liviu Dragnea. Ghiță afirmă că s-a întâlnit de mai multe ori cu Laura Kovesi, oficial și neoficial

Sebastian Ghiță, căutat fără succes pe întreg teritoriul României, a apărut la postul de televiziune România TV, miercuri la prânz.


Citește și: VIDEO + FOTO. Sebastian Ghiţă revine cu noi acuzaţii la adresa prim-adjunctului SRI: Am fost în vacanţe împreună cu Coldea şi Dîncu. Dan Andronic a confirmat întâlnirea cu Coldea, la Istanbul, dar a precizat că nu îşi aminteşte de Ghiță

Un post de televiziune din România a transmis o nouă înregistrare a fostului deputat Sebastian Ghiţă, în care, mogului IT dezvăluie că a avut o legătura strânsă de prietenie cu generalul SRI Florian Coldea.


 

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă