16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleFotbalistul Lionel Messi, condamnat la aproape doi ani de închisoare, într-un dosar...

Fotbalistul Lionel Messi, condamnat la aproape doi ani de închisoare, într-un dosar de fraudă fiscală

Fotbalistul Lionel Messi a fost condamnat, miercuri, la 21 de luni de închisoare, pentru o fraudă fiscală în valoare de 4,1 milioane euro, comisă între anii 2007 şi 2009. Totodată, și tatăl său, Jorge Messi, a fost condamnat, potrivit  El Periodico de Catalunya, citat de Agerpres.

Potrivit legii spaniole, condamnările mai mici de doi ani nu implică trimiterea în spatele gratiilor, în lipsa unor antecedente judiciare. Astfel, ei ar putea să nu petreacă nicio zi în închisoare.

Procurorii ceruseră pedepse de 22 de luni şi 15 zile de închisoare pentru Messi şi tatăl său. 

Lionel Messi a fost audiat, în 2 iunie, la Barcelona. El a susținut că „nu a fost la curent cu nimic”, tatăl său fiind cel care s-a ocupat de chestiunile financiare. 

„Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic”, a declarat atunci atacantul. „Nu mi s-a explicat niciodată cum sunt gestionate drepturile de imagine. (…) Tot ce ştiam era că semnez cu sponsorii pentru suma X şi că apoi trebuie să fac reclame cu fotografii şi lucruri de genul ăsta, dar nu ştiam nimic despre bani şi unde ajungeau”, a adăugat argentinianul. 

Messi şi tatăl său au fost acuzaţi că s-au folosit de societăţi-fantomă din Belize şi Uruguay – pe atunci considerate paradisuri fiscale – pentru a eluda fiscul în privinţa unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 şi 2009. 

Cele mai citite

Dennis Man şi Valentin Mihăilă vor juca în Serie A! Parma a promovat matematic

Parma, echipa românilor Dennis Man şi Valentin Mihăilă, a promovat matematic în Serie A, după ce a remizat miercuri în deplasare cu Bari, 1-1,...

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...

Piedone, Firea, Nicușor și Burduja vor în primărie; primăria ar putea intra în Șoșoacă

IlustrațieȘ Marian Avramescu Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Sebastian Burduja și teoreticul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) visează să...
Ultima oră
Pe aceeași temă