17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO: Crizantemă numită după Prințesa Charlotte, vedeta unui renumit eveniment dedicat florilor

FOTO: Crizantemă numită după Prințesa Charlotte, vedeta unui renumit eveniment dedicat florilor

O crizantemă roz, numită după fiica Ducelui şi Ducesei de Cambridge, va fi expusă la un renumit eveniment britanic dedicat florilor, Chelsea Flower Show, informează The Daily Telegraph, citat de Agerpres.

Crizantema va concura pentru premiul „Floarea anului” la cunoscuta expoziţie dedicată florilor, care se va desfăşura în perioada 24-28 mai. 

Totodată, floarea dedicată prințesei Charlotte va putea fi și cumpărată dintr-un lanț de supermarketuri, pentru opt lire sterline, începând cu 2 mai, ziua de naştere a Prinţesei Charlotte. Potrivit The Daily Telegraph, 50 de pence din preţul fiecărei crizanteme vândute vor merge către o fundaţie pentru copii. 

Floarea este creaţia companiei olandeze Deliflor, cel mai mare furnizor de crizanteme din lume. La scurt timp după naşterea prinţesei, compania a livrat un buchet de crizanteme de acest tip părinţilor acesteia, ducii de Cambridge. 

În urmă cu doi ani, tot la Chelsea Flower Show din 2014 a fost prezentată o narcisă numită după prințul George, denumită „Georgie Boy”.

De asemenea, în 2012, în cadrul vizitei lor la Grădinile Botanice din Singapore, Ducele şi Ducesa de Cambridge au putut admira „Vanda William Catherine”, o orhidee alb cu fucsia, creată în cinstea lor.

 

Cele mai citite

Dan Petrescu, back in business! „Bursucul” s-a întors oficial la CFR Cluj. „Gata cu vorba, acum la treabă”

Deși stabilise să o preia pe CFR Cluj din sezonul următor, Dan Petrescu a revenit pe banca tehnică a grupării din Gruia mai devreme...

Jignitul secolului – premierul României jignit de cetățenia română!

Partidul SOS România a transmis un comunicat de presă referitor la faptul că premierul României este jignit de cetățenia română. "Domnule Ciolacu, în 2024 românii nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă