8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalFOTO: Cum îl omagiază artiștii din jurul lumii pe Prince

FOTO: Cum îl omagiază artiștii din jurul lumii pe Prince

Moartea cântărețului Prince a luat prin surprindere comunitatea internațională. O mulțime de artiști, personalități și publicații i-au transmis un ultim omagiu cântărețului, prin intermediul rețelelor de socializare.

De exemplu, NASA a publicat, pe Twitter, o fotografie în care apare o nebuloasă mov, în onoarea cântărețului renumitei melodii „Purple Rain”. Totodată, o fotografie cu artisul, îmbrăct într-un costum mov, îl portretizează pe Prince ca simbol al romanului pentru copii „Micul Prinț”, scris de Antoine de Saint-Exupéry.

Cântăreți precum Madonna, Justin Timberlake, Katy Perry, Mick Jagger și-au exprimat tristețea cu privire la neașteptata moarte a legendarului cântăreț. Similar, și actori precum Lena Dunham, Samuel L. Jackson, Reese Witherspoon sau producătoarea serialului „Anatomia lui Grey”, Shonda Rhymes, au transmis un ultim omagiu.

Mai mult de atât, o serie de publicații precum „The New York Times”, „The Guardian”, „Daily Mirror”, „Financial Times” i-au dedicat prima pagină.

Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".

"Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Deschideți galeria foto pentru a vedea cum a fost omagiat Prince. 

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology" (2004), "3121" (2006) şi " LOtUSFLOW3R" (2009).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă