13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO + VIDEO: Discursul plagiat al Melaniei Trump, ironizat de internauți

FOTO + VIDEO: Discursul plagiat al Melaniei Trump, ironizat de internauți

Scandalul de plagiat în care este implicată soția candidatului republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, Melania Trump, acuzată că  a copiat un discurs de-al primei doamne a SUA, Michelle Obama, a ajuns în atenția internauților. Astfel, pe rețele de socializare a apărut o fotografie în care Michelle Obama apare ținând în mână o foaie pe care scrie „Adu-mi discursul înapoi”.

Mesajul fotografiei este o adaptare a celui folosit de Michelle Obama în campania lansată după ce 237 de fete din Nigeria au fost răpite de gruparea Boko Haram, „Aduceți fetele înapoi!”

Citește și: VIDEO. Scandal la nivel înalt. Melania Trump, acuzată că a plagiat-o pe Michelle Obama

Soția lui Donald Trump a ajuns în vizorul presei după ce, în prima zi a Convenției Naționale a Republicanilor a rostit un discurs, similar cu cel susținut de soţia preşedintelui Barack Obama la convenţia din 2008 a partidului.

Acesta a fost primul discurs de campanie al Melaniei Trump, care a avut o echipă de scriitori de discursuri. L-a lăudat pe soţul ei, spunând că este un bărbat „plin de compasiune” care ar „lupta pentru ţară”.

La un moment dat, ea spune: „Părinţii mi-au imprimat valorile: trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce obţii în viaţă; cuvântul dat te obligă şi trebuie faci ce ai spus şi să-ţi respecţi promisiunea; trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect.”

Discursul lui Michelle Obama din 2008 suna foarte asemănător: „Eu şi Barack am fost crescut cu foarte multe valori similare: că trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce obţii în viaţă; cuvântul dat te obligă şi trebuie să faci ceea ce ai spus că vei face; trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect, chiar dacă nu-i cunoşti şi chiar dacă nu eşti de acord cu ei.”

 

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă