12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Proteste la Rio de Janeiro, unde a ajuns torța...

FOTO + VIDEO: Proteste la Rio de Janeiro, unde a ajuns torța olimpică

Torța olimpică a ajuns, miercuri, la Rio de Janeiro, unde urmează să înceapă Jocurile Olimpice de vară. Astfel, după un tur de trei luni printre orașele braziliene, torța a fost plimbată prin zona centrală a metropolei de primarul Eduardo Paes, înconjurat de un cordon de poliţişti înarmaţi, informează News.ro.

Martorii susţin că scene haotice au avut loc în zona nordică a metropolei, unde sute de protestatari furioşi au încercat să stingă flacăra, nemulţumiţi de costurile ridicate şi de povara economică a găzduirii Jocurilor Olimpice, transmite BBC.

Ceremonia de deschidere este programată la data de 5 august, iar ceremonia de închidere pe 21 august, ambele urmând a se desfășura pe celebrul stadion Maracana.

Citește și: FOTO+VIDEO. RIO 2016. Tradiția Olimpiadei, pornită din Grecia Antică, renaște în cea mai importantă metropolă a Braziliei secolului XXI

Probele sportive se vor disputa în 37 de locații, situate în patru cartiere ale metropolei Rio de Janeiro: Barra, Copacabana, Deodoro și Maracanã.

România este prezentă la Olimpiadă la 15 discipline sportive, cele mai numeroase loturi fiind cele de la atletism (24 de sportivi) și canotaj  (18 sportivi). Primii români care intră în focul competiției vor fi Simona Gherman, Ana Maria Brânză şi Simona Pop, din echipa de scrimă.

Pentru a obține dreptul de organizare a Jocurilor Olimpice, orașul Rio de Janeiro a concurat cu Madrid, Tokyo și Chicago. Decizia oficială, în favoarea orașului Rio, a fost anunțată la data de 2 septembrie 2009.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă