15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechFOTO: PSD-istul Codrin Ștefănescu incită la contra-manifestație. Alegătorii social-democrați propun: Să rupeți...

FOTO: PSD-istul Codrin Ștefănescu incită la contra-manifestație. Alegătorii social-democrați propun: Să rupeți capul mitingiștilor din țară. Să le tăiem macaroana acestor securiști

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, îi întreabă pe susținătorii partidului, dacă și formațiunea ar trebui să realizeze un miting „cu adevărat uriaș”, pentru „salvarea” României. Întrebarea sa a stârnit numeroase reacții din partea internauților. Printre aceștia, mulți dintre alegătorii social-democraților se arată favorabili unor acțiuni radicale împotriva persoanelor care protestează la nivel național. „Să rupeți capul mitingiștilor din țară”, îl îndeamnă o femeie.

„Sondaj! Credeți că ar trebui să organizăm și noi un miting de susținere? Un miting pentru libertate, drepturi și normalitate? Un miting pentru salvarea României din ghearele acestui sistem odios? Unul cu adevărat uriaș pentru apărarea votului nostru din 11 decembrie și pentru democrație? Rog să răspundeți cu DA sau Nu”, a scris Codrin Ștefănescu, pe Facebook.

Internauții au reacționat, la scurt timp, cu propuneri. O parte dintre cei care comentează la postarea social-democratului se arată favorabili unor contra-manifestații, însă susțin că necesar ar fi un marș pașnic. Pe de altă parte, numeroși suporteri ai PSD îndeamnă la proteste violente, care să „îi pună la punct” pe cei care ies în stradă.

„Să rupeți capul mitingiștilor din țară. Dacă en (n.r – Klaus Iohannis) nu mai e, cred că s-ar putea face ceva”, scrie o femeie. O alta afirmă: „vrem miting pentru susținerea votului și suspendarea piromanului instigator, urgent!”.

„Da,trebuie sa le tăiem macaroana acestor securiști. S-a ajuns prea departe – dezinformări grosolane, insulte, minciuni.  V-am votat, trebuie să vă lase sa guvernați. Punct!”, a scris o altă persoană.

Un alt susținător scrie: „Citesc despre corturi care vor fi amplasate pe lângă Guvern și despre unii care le vor aduce mâncare”.  

„Atât ar aştepta aşa-zisă „opoziţie”. S-ar ajunge la un război civil, dar ar trebui contracarat”, a afirmat o altă persoană. 

Mesajele continuă pe același ton: „Vrem miting pentru susținerea votului şi suspendarea piromanului instigator!”, „În mod cert, Da! Dacă, în condițiile date doar strada contează, în mod cert DA! Dacă, în conditiile date doar stradă contează, trebuie să ne impunem și noi, cei mulți ,să vadă și străinătățurile că poporul susține Guvernul Grindeanu”.

„Cred că ar trebui să respecte legea, adică să se ia măsuri ferme împotriva mitingurilor și marșurilor neautorizate. Și da, este necesar să se organizeze un miting de susținere”. 

 

 Cezar Creţu Acest sistem odios pe care il descrieti, este unul facut pentru voi. Asta nu e tara voastra, este tara mea. Voi sunteti hotii care vreti sa scapati de puscarie dupa ce ati furat si vreti sa continuati sa furati. Imi vine sa vomit scriind pe pagina ta si sa injur, insa nu cred ca meriti nici macar atat. Iti spun doar ca esti un jeg si trebuie sa fii spalat si aruncat la gunoi unde iti este locul…

„Ce se vede acum la TV în piață este o masă de bărbați între 20-30 de ani ( majoritatea) care seamănă mai degrabă a golani de cartier sau membri ai galeriilor de fotbal decât a protestatari obișnuiți…”

Reacții contra: „O să rămâneți în istorie drept cei mai mișel Guvern al României din toate timpurile. Ați anunțat ședința de Guvern peste noapte și pe ordinea de zi ați trecut dezbateri pe baza bugetului. Iar voi ați dat OUG amnistie și grațiere și pentru modificarea codului penal, în ceea ce privește abuzul în serviciu. Acum ce ne mai rămâne de făcut? Furăm cu toții 199.999 lei ca să ne fie mai bine și nu vom ajunge la pușcărie.”

„Nu faceti altceva decât să încurajați hoția în această țară.”/ „Peste 50 de ani o să apăreți în cărțile de istorie drept cea mai penală guvernare a României”.

Executivul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală. De asemenea, Guvernul a adoptat un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Drept reacție, peste 15.000 de persoane au ieșit, marți spre miercuri, în Piața Victoriei, pentru a își arăta nemulțumirea față de decizia Guvernului. Ei au strigat: „Asta e trădare, nu e guvernare”,„Anticipate”, „Trădătorii”, „Noaptea, ca hoţii”, „Nu plecăm”. Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară.

Și miercuri dimineața, mii de persoane protestează în faţa Palatului Victoria. Jandarmeria a luat măsuri speciale în zonă, suplimentând dispozitivul de pază. Jandarmeria a luat, încă de la prima oră, măsuri de întărire a dispozitului de pază a Guvernului, în zonă fiind trimise trei echipaje şi mai mulţi jandarmi.


PROTEST. Peste 1.500 de persoane protestează acum în Piața Victoriei. Protestatarii strigă: „Zi de zi aici vom fi”. Alții au pancarte pe care scrie: „Dragnea, groparul țării”. Manifestații similare vor avea loc, diseară, și în alte orașe| FOTO + VIDEO LIVE


Citeşte şi: Zeci de oameni s-au adunat, miercuri dimineața, în Piața Victoriei, în semn de nemulțumire față de măsurile luate de Guvernul Grindeanu. Peste 15.000 de persoane au manifestat, în cursul nopții, în Capitală | FOTO + VIDEO

Zeci de oameni s-au adunat, miercuri dimineața, la Palatul Victoriei, în semn de nemulțumire decizia Guvernului Grindeanu de a adopta prin OUG legea grațierii și modificarea Codurilor Penale, în ciuda protestelor masive de stradă.


BREAKING NEWS. CSM declanşează conflictul constituţional între Justiţie şi Guvern. Klaus Iohannis: Este o bătaie de joc. Eu vă propun ca primul pas instituţional să fie sesizarea Curţii Constituţionale


Citeşte şi: Guvernul a adoptat ordonanța grațierii și modificarea Codurilor Penale în această seară, iar la ora 01.20 a fost publicată în Monitorul Oficial. Peste 15.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei și au strigat: ”Hoții!” Rușine să vă fie”. Iohannis: Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină | GALERIE FOTO + VIDEO


Citeşte şi: Klaus Iohannis, după aprobarea în Guvern a legii grațierii și a modificării Codului Penal: Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept

Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției. Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.



Ce spun jurnaliștii România liberă pe această temă.

Sabin Orcan, director editorial
Grațierea lui Dragnea și dilema lui Farfuridi

Motivul protestelor nu e că PSD vrea să legifereze, prin ordonanță, o grațiere colectivă și modificarea Codului Penal. Au mai luat și alții decizii discutabile referitoare la Justiție (inclusiv fosta guvernare tehnocrată) și n-a protestat atâta lume. Adevăratul motiv e că, de astă-dată, cei care inițiază ordonanțele sunt chiar potențialii lor beneficiari. Când anunți că vrei să rezolvi problema pușcăriilor, dar prevezi, negru pe alb, că vor fi grațiați și cei condamnați cu suspendare, ca Liviu Dragnea, e clar ce se pregătește. Și mai ales pentru cine… continuarea aici!


Răzvan Chiruță, redactor-șef: 
Dictatura lui Dragnea a început de azi. Marțea neagră împotriva Justiției a devenit realitate. Cum scapă infractorii
Disprețul complet pe care PSD-ul condus de Liviu Dragnea îl arată pentru România este absolut șocant. Politicianul teleormănean a intrat de marți, 31 ianuarie 2017, în galeria conducătorilor discreționari care sperie Europa, din care mai fac parte figuri sinistre precum președintele turc Recep Tayyip Erdongan sau premierul ungar Viktor Orban. Comparația nu este exagerată… continuarea aici!


Silviu Sergiu, senior editor:
REACȚIE LA CALD. Nu e totul pierdut! Rebeliunea penalilor poate fi înăbușită!
PSD a comis o eroare fatală, ce-l poate costa totul in punct de vedere politic. Grațierea în crucea nopții, mișelește, a unor fapte penale și redefinirea abuzului în serviciu, măsuri de care vor beneficia zeci de politicieni acuzați sau condamnați pentru corupție, este o sfidare fără drept de apel a majorității românilor … continuarea aici!

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă