7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGabriel Liiceanu îi explică lui Liviu Dragnea cine manipulează protestul anti-PSD: Fiecare...

Gabriel Liiceanu îi explică lui Liviu Dragnea cine manipulează protestul anti-PSD: Fiecare protestatar este manipulat de cel mai mare manipulator pe care-l cunoaște omenirea | TOP CITIRI

UPDATE. Conform Google Analytics, articolul despre reactia lui Gabriel Liiceanu este in topul celor mai citite articole de pe rpmanialibera.ro. Peste 36.500 de persoane au citit acest articol, conform GA.

Filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu i-a explicat liderului infractor al PSD, Liviu Dragnea, cine manipulează protestul uriaș împotriva PSD care are loc în toate orașele mari de două săptămâni.  Liiceanu a scris un comentariu, pentru contributors.ro, despre motivele pentru care sute de mii de români au ieșit în stradă. Acesta a scris comentariul după ce l-a auzit pe șeful PSD cum spune că cei care protestează sunt manipulați.

Liviu Dragnea a declarat, într-o conferință de presă, că oamenii au fost “manipulaţi” în multe cazuri în perioada protestelor, afirmând că şi el ar fi ieşit în stradă dacă s-ar fi uitat doar la televizor, şi a cerut ca oamenii să se informeze. 

”Aş vrea să vă spun câteva lucruri despre această campanie de miniciună şi dezinformare. Şi eu dacă aş fi stat toată ziua la televizor, dacă nu aş fi citit deciziile Curţii Constituţionale aş fi ieşit revoltat în stradă. Eu nu am mai văzut un sistem de manipulare atât de profesionist pe care nu l-am văzut de la Revoluţie încoace”, a spus Dragnea.

Scriitorul Gabriel Liiceanu a afirmat că, spre deosebire de preşedintele Camerei Deputaţilor, el consideră că manipularea despre care s-a tot vehiculat în spaţiul public în ceea ce priveşte protestele îşi are originea în ” în miezul miezurilor ființei fiecărui manifestant”.

“Și eu cred că sutele de mii de oameni, care au ieșit în fiecare seară să protesteze împotriva „ordonanței Dragnea”, sunt manipulați. Cred, de asemenea, că milionul de oameni care va ieși în piețele României peste weekend va fi manipulat. Sunt convins că fiecare manifestant din milionul acela va fi, chit că știe sau nu, manipulat.

Însă, spre deosebire de Liviu Dragnea, eu sunt convins că această teribilă manipulare de care nu scapă nici un manifestant nu-și are originea în afara țării. Și nici în mintea înfierbântată a „liderilor de opinie”, denunțați de ministrul în funcție pe o listă a Ministerului de Interne. Cred că originea acestei manipulări sălășluiește în miezul miezurilor ființei fiecărui manifestant. Fiecare om din România care a ieșit sau va ieși în aceste zile pe străzi și în piețe ca să manifesteze pașnic a fost sau va fi manipulat de cel mai mare manipulator pe care-l cunoaște omenirea: de conștiința fiecăruia dintre noi. La acest manipulator, care e totodată cel mai aproape și cel mai departe de noi (căci ni se ascunde în rărunchi), Dragnea și oamenii lui nu s-au gândit niciodată. Ei nu pot privi decât în jur, niciodată înăuntru și în ei”, a declarat scriitorul.

De asemenea, într-un nou text, Gabriel Liiceanu a arătat că, de fapt, premierul Grindeanu a fost manipulat de Liviu Dragnea: ”Mi-a certificat că bietul băiat – se vedea cu ochiul liber – era, în urma stresului insuportabil provocat de manifestanți, într-un grad avansat de nevroză. „O nevroză astenică extremă, o tulburare de somatizare ca la carte. Omul nu mai știe cine este, ce-și dorește să facă și ce nu”, mi-a precizat prietenul. „De-aici și frecvența în vorbire a verbelor «vreau», «doresc», menite să acopere tocmai vidul de voință și dorință. Sărmanul Grindeanu e un caz tipic de incapacitate de gestionare a ambițiilor. Când ajung în faza asta și nu apucă să se trateze, bolnavii cad lesne victime ale manipulării unor personalități puternice și fără scrupule. – „Deci Dragnea e de vină, pentru că s-a folosit de el și l-a expus în halul ăsta… Nu va răspunde oare în fața partidului și a lui Grindeanu-tatăl care-i încredințase băiatul?” – „Din punct de vedere politic-deontologic, mi-a răspuns cu o voce gravă prietenul, nu este. Victima a recunoscut că fusese antrenată în PSD vreme de 20 de ani. Ca șef de partid, Dragnea este astfel exonerat de orice răspundere.”

Doamne, ce fac oamenii ăștia cu tinerii țării noastre! După ce l-au smintit de mic pe bietul Ponta, acum îl termină pe Grindeanu! Ca să mă liniștesc, i-am dat un telefon lui fiu-meu. Voiam să mă asigur că nu intrase între timp în PSD”, a mai scris filosoful.


Opiniile jurnalistilor Romania libera pe aceasta tema: 

Răzvan Chiruta, redactor-șef
PSD trebuie să „abroge“ şi Guvernul Grindeanu
Cariera politică a lui Liviu Dragnea poate fi rezumată în doar două declaraţii. Prima a fost enunțată la numirea premierului Sorin Grindeanu, când pesedistul-şef se simţea pe cai mari și se vedea guvernând ţara timp de patru ani cu mâna de fier cu care era obişnuit pe moşia sa Teleorman… continuarea aici!


Malin Bot, redactor-sef online:
Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu au fost votați ”pe persoană fizică”, demisiile lor nu schimbă rezultatul alegerilor | OPINIE 
Problma este că votul din decembrie 2016 a fost dat unor partide și unor programe de guvernare. Niciunde în aceste programe de guvernare nu exista planul împotriva Justiției pe care ei acum încearcă să-l pună în practică… continuarea aici!


Silviu Sergiu, senior editor

Am apărat Justiția de politicieni! Cum ne apărăm de Justiție?
Ce ar trebui să se schimbe după această formidabilă descărcare de energie civică? Descărcare pe care, sincer, nu o mai credeam posibilă, după absenteismul de la alegerile parlamentare, care a făcut posibilă victoria PSD. Mărturisesc că mă bântuie întrebarea în aceste zile, în care românii își apără democrația în stradă, refuză abuzurile politicienilor la adresa Justiției și cer schimbarea din temelii a mentalităților care domină clasa politică… continuarea aici!

 

 

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă