20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialHillary Clinton are pneumonie, Trump speculează

Hillary Clinton are pneumonie, Trump speculează

Candidatul democrat Hillary Clinton a anulat deplasările de campanie de ieri şi azi în California din cauza unei pneumonii care i-a provocat o stare de rău duminică, la comemorările de 15 ani de la atentatele din 11 septembrie de la New York.

Candidata democrată la Casa Albă, ex-secretar de stat, a părăsit precipitat ceremoniile din New York la Ground Zero, locul unde se ridicau cele două turnuri gemene ale World Trade Center înaintea atentatelor din 11 septembrie 2001, incidentul silindu-l pe medicul său personal, Lisa Bardack, să dezvăluie că o infecţie pulmonară a fost diagnosticată vineri şi Hillary Clinton, 68 ani, se află sub antibiotice, totul fiind o reacţie legată de alergii. Mai devreme, în aceeaşi lună, candidata democrată a avut o criză de tuse în timpul unui miting de campanie la Cleveland.

Episodul a alimentat zvonurile asupra sănătăţii şi anduranţei sale din mediile politice conservatoare. De mai multe ori, candidatul republican Donald Trump a emis dubii privind sănătatea fostei Prime Doamne şi asupra capacităţii sale de a-şi asuma o funcţie prezidenţială solicitantă din punct de vedere fizic. În pofida unei lipse de dovezi că Hillary Clinton are probleme cu sănătatea, Trump şi aliaţii au insinuat că sănătatea ei este în declin şi îi „lipseşte  anduranţa” pentru a fi comandantul-şef al armatelor SUA. Echipa de campanie a lui Hillary Clinton, 68 ani, l-a acuzat pe adversarul ei, Donald Trump, 70 ani, că lansează teorii conspiraţioniste.

Sănătatea lui  Hillary Clinton a devenit subiect de campanie şi  zvonurile par să provină de la un incident din 2012, când ea a căzut din cauza deshidratării, un accident atribuit unui virus la stomac. Atunci a suferit o comoţie cerebrală, urmată de un hematom în zona cerebrală, care s-a resorbit total.

La 16 august, medicul ei, Lisa Bardack, a declarat: „Doamna Clinton este în excelentă stare de sănătate şi aptă să exercite funcţiile de preşedinte al SUA”. După o campanie electorală dură de 18 luni, Hillary Clinton este considerată o forţă a naturii şi sâmbătă a participat la o recepţie de strângere de fonduri.   

Cele mai citite

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă