12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIncendiul de la rafinăria Petromidia. Procurorii din Constanța au deschis un dosar...

Incendiul de la rafinăria Petromidia. Procurorii din Constanța au deschis un dosar penal

Procurorii din Constanța au deschis, marți dimineața, un dosar penal având ca obiect incendiul care a avut loc, luni, la rafinăria Petromidia din Năvodari, în care o persoană a murit și alte trei au fost rănite, informează Agerpres.

„Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18,00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menționate, o echipă de lucrători efectua o reparație a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea țițeiului, moment în care a izbucnit un incendiu”, precizează PÎCCJ, într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

„La fața locului s-au deplasat, încă din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul PJ Constanța, cercetările la fața locului fiind reluate astăzi de un procuror din cadrul PCA Constanța, care coordonează o echipă mixtă formată din polițiști și specialiști criminaliști. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză”, mai precizează sursa citată.

O explozie s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră. În urma deflagraţiei, au fost rănite patru persoane, angajaţi ai rafinăriei. De asemenea, două persoane au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la Spitalul Judeţean Constanţa, unde au rămas internate.

Reprezentanţii ISU Dobrogea spuneau că, în urma exploziei de la Petromidia, după măsurători ale emisiilor din aer nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa oamenilor.

Citește și: FOTO + VIDEO. Incendiul de la rafinăria Petromidia. Unul dintre cei patru răniți a murit. Starea celorlalți bărbați este stabilă

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, luni seară, pentru News.ro, că după discuţiile cu managementul Rompetrol, poate spune că nu există „riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente” la rafinăria Petromidia, la care statul român este acţionar minoritar, cu o participaţie de 44,69% din acţiuni. 

Cele patru persoane rănite în explozia care a avut loc, luni seara, au fost aduse, marți dimineața, cu ambulanțe la spitale din Capitală, după ce elicopterele trimise la Constanța pentru a-i prelua nu au putu decola din cauza vremii nefavorabile, informează News.ro.

La Spitalul Bagdasar-Arseni a fost adus bărbatul de 35 de ani, care are arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. La acelaşi spital a ajuns şi un bărbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Citește și: Incendiul de la rafinăria Petromidia. Răniții internați la Spitalul de Arși ar putea fi operați miercuri. Bărbatul de la Bagdasar Arseni, în stare gravă

Doi dintre bărbații răniți în explozie, cei internați la Spitalul de Arși din București, sunt stabili hemodinamic și ar putea fi operați în cursul zilei de miercuri. O a treia victimă este internată la „Bagdasar Arseni”, în stare gravă, informează Ministerul Sănătății. Al patrulea bărbat rănit în explozie a murit, marți dimineață, la Spitalul Bagdasar Arseni.

 „Bărbatul de 48 (nu 35) de ani cu arsurile cele mai grave a decedat în această dimineață la Spitalul Bagdasar Arseni. Bărbatul de 49 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 23-25% din suprafața corpului. Este stabil, în continuare intubat și i se efectuează în momentul de față o bronhoscopie. În funcție de rezultat, medicii vor decide dacă va fi detubat”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

Pe de altă parte, medicul Andrei Carantino a declarat, marți dimineața, la Spitalul Bagdasar Arseni, că starea de sănătate a pacientului este gravă. „E o stare gravă, pentru că are și arsuri de căi respiratorii superioare și inferioare”, a spus el.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă