12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialISU: Cozi infernale la metrou la Piața Victoriei. Sute de oameni s-au...

ISU: Cozi infernale la metrou la Piața Victoriei. Sute de oameni s-au înghesuit pe peron. Reprezentanții Metrorex anunță că accesul în stații ar putea fi limitat| FOTO + VIDEO

UPDATE 13.00: Poliția Metrou dirijează călătorii în stațiile cu un trafic crescut, iar pentru evitarea supra-aglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului, a anunțat Metrorex. 

„Ca urmare a condițiilor meteorologice din această perioadă, Metrorex continuă seria măsurilor pentru îmbunătățirea serviciului public de transport cu metroul. Astfel, pentru deszăpezirea zonelor de acces în stațiile de metrou, au fost mobilizați suplimentar peste 100 de angajați. De asemenea, Metrorex a solicitat și a primit sprijinul autorităților de ordine și siguranță publică — Poliția Metrou, pentru dirijarea călătorilor în stațiile cu un trafic crescut — Piața Unirii și Piața Victoriei (1 și 2). Informăm călătorii că, pentru siguranța transportului și evitarea supraaglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului. În acest sens, rugăm publicul călător să respecte indicațiile echipelor de ordine”, a precizat Metrorex.


Sute de oameni au așteptat, miercuri la prânz, trenurile în stațiile de metrou, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București. În cursul dimineții, reprezentanții Metrorex precizau că trenurile circulă în condiții normale, iar potențialele decalaje ar putea fi cauzate de decalajul provocat de numărul mare de călători care trebuie să intre în metrouri.

Sursa citată a precizat, miercuri, că numeroși călători așteaptă pe peroane. 

„La nivelul unor stații de metrou am sesizat existența unui număr ridicat de călători, aflați pe peron, în așteptarea trenurilor. Această situație posibil generatoare de situații de urgență a impus ca ISUBIF să deplaseze echipaje în teren, pentru efectuarea unei recunoașteri, la nivelul stațiilor Unirii 1-2, Victoriei 1-2, Universitate, Gara de Nord, Nicolae Grigorescu, Dristor 1-2. La stațiile de amplificare din incinta metroului sunt transmise frecvent mesaje de atenționare, în atenția călătorilor, în vederea evitării supraaglomerarii. În acest moment, în stațiile menționate nu mai există un flux ridicat de călători”, au precizat reprezentanții ISU.

Anterior, România Liberă relata că surpaaglomerarea la metrou există încă de la ora 07.00, când trenurile nu veneau la intervalele anunțate de reprezentanții Metrorex. Un reprezentant al biroului de presă, Felicia Popa, a precizat, miercuri dimineața, că începând de marți, Metrorex a luat o serie de măsuri suplimentare, pentru a asigura transportul călătorilor, în condiții adecvate.


Citiți mai multe detalii aici: Supraaglomerare la metrou, din zăpezilor care au pus stăpânire pe Capitală. Bucureștenii și-au lăsat mașinile acasă, să scape de traficul infernal, dar așteaptă minute în șir pe peron | FOTO + VIDEO

În această dimineață, din cauză că circulația mijloacelor de transport în comun la suprafață s-a blocat, ca urmare a ninsorii abundente, călătoria cu metroul a devenit un coșmar. 


Sursa citată a mai precizat că au fost introduse trenuri suplimentare pe fiecare magistrală. La această oră, în trafic sunt 65 de trenuri. Pe magistrala M1 circulă 22 de trenuri, pe M2 – 21 de trenuri plus rezervă, pe M3 – 14 trenuri plus rezervă, pe M4 – patru plus rezervă. În intervalele orare 7-9 și 17-19, trenurile circulă la maximum trei minute, pe magistralele principale, au afirmat reprezentanții Metrorex. Cu toate acestea, călătorii au raportat așteptări de până la cinci – opt minute pe peron.


Citește și: Așteptări infernale în stațiile de autobuz din Capitală. Bucureștenii stau la coadă, pe șosea, ca să prindă un loc în autobuz, în timp stațiile de autobuz sunt îngropate sub nămeți | FOTO + VIDEO

Bucureștenii au îndurat, miercuri dimineața, frigul și ninsoarea așteptând mijloacele de transport în comun în stațiile de autobuz și tramvai Capitală. Astfel, pe șosea s-au format cozi de persoane, care așteptau să urce în autobuze, din cauză că trotuarele erau nedeszăpezite.

Reprezentantul biroului de presă a precizat, pentru RL, că întârzierile ar putea fi cauzate de staționarea prea lungă în stații, astfel că aglomerația de pe peron cauzează decalaje la staționare. 


„Metrorex continuă implementarea planului de măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport subteran prin suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie şi asigurarea succesiunii la un interval de maximum trei minute la orele de vârf pe Magistrala 2 şi la un interval de două-trei minute, pe tronsonul comun al magistralelor 1 şi 3 (Eroilor – Nicolae Grigorescu) şi de cinci-șase minute în restul timpului”, preciza, marți, Metrorex, într-un comunicat de presă remis redacției.

Reprezentanții mai afirmau și că au luat o serie de măsuri pentru a evita supraaglomerarea.

„Pentru evitarea supraaglomerării peroanelor, au fost dispuse câteva măsuri organizatorice: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o defluire optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor. Totodată, având în vedere condiţiile meteorologice, Metrorex a dispus suplimentarea echipelor de intervenţie pentru deszăpezirea şi curăţarea accesurilor în staţiile de metrou”, mai precizează Metrorex.


Citește și: Drumuri blocate în întreaga țară și în București din cauza viscolului puternic. Drumarii nu mai fac față omătului căzut în cursul nopții

Drumuri blocate în București și în jumătatea de sud-est a României. Iarna a lovit năpraznic pentru a doua oară în acest an, făcând ca zeci de artere din București să fie acoperite de un strat gros de zăpadă. Din cauza precipitațiilor căzute, multe străduțe dintre blocuri au devenit inaccesibile pentru mașini, iar mulți șoferi s-au blocat cu mașinile în omăt.


 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă