13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea: Noul ministru al Justiției va fi propus de premier, care...

Liviu Dragnea: Noul ministru al Justiției va fi propus de premier, care îl va prezenta coaliției și, ulterior, președintelui

Premierul Sorin Grideanu nu a venit, până în acest moment, cu o propunere de ministru al Justiției, ca urmare a demisiei lui Florin Iordache de la conducerea instituției, a declarat, marți, șeful PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

 

„Acel ministru (n.r – ministrul Justiției) va fi propus de primul-ministru. Sigur, va fi propus coaliţiei care susţine acest Guvern şi ulterior preşedintelui. Va fi o propunere a premierului, aşa funcţionează lucrurile. Fiind un guvern politic, la un moment dat şi Parlamentul trebuie să aprobe, implicit partidele”, a precizat Liviu Dragnea.

Potrivit șefului PSD, premierul nu a făcut, pentru moment, nicio propunere privind conducerea Ministerului Justiției. Întrebat dacă ar fi mai bine să fie propus la conducerea Ministerului un om din sistem sau unul din partid, Liviu Dragnea a răspuns: „Cea mai bună soluţie este un om care să aibă capacitatea şi ştiinţa de a putea genera, purta dezbateri atât cu Asociaţiile Magistraţilor din România cât şi cu instituţii internaţionale – Consiliul Europei, Comisia de la Venaţia – barouri de avocaţi în aşa fel încât să se poată şi cu comisiile din Parlamant în aşa fel încât să fie o dezbatere în care să se discute nu numai deciziile CCR pe Codul penal, ci toată legislaţia din domeniul jutiţiei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie. În urma demisiei lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei.

 


Liviu Dragnea, despre numirea lui Ponta ca ministru al Justiției: Nu cred că Victor vrea așa ceva

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la ieșirea la ÎCCJ că fostul premier Victor Ponta nu-și dorește o nominalizare pentru funcția de ministru al Justiției. Liviu Dragnea a mai spus totuși, că Victor Ponta ar fi capabil de orice poziție guvernamentală.


 Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, despre posibilitatea ca Victor Ponta să devină şeful Justiţiei: E prieten cu premierul României, chiar nu văd care e problema

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la un post de televiziune, că nu vede nicio problema în faptul că şeful Executivului Sorin Grindeanu a discutat cu Victor Ponta.


 Călin Popescu Tăriceanu: Fără îndoială, nu cred ca vom aștepta 45 de zile pentru numirea unui nou ministru al Justiției

Coaliția de guvernare PSD – ALDE nu va aștepta 45 de zile până la desemnarea unui nou ministru al Justiției, a declarat, luni, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.


 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă