14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. MAE: Un copil român rănit în atentatul de...

FOTO + VIDEO. MAE: Un copil român rănit în atentatul de la Nisa, identificat. Încă nu se știe ce s-a întâmplat cu părinții lui

UPDATE 17.52: Unul din cei trei români dați dispăruți în Nisa, după atentatul de joi noapte,este un copil. El se află internat într-un spital de pediatrie din Nisa. Starea copilului este stabilă, conform MAE. În ceea ce îi privește pe părinții copilului, cercetările continuă. 

Micuțul a fost identificat cu ajutorul rudelor care au ajuns în Franța. Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate. Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă, arată MAE.

Ministerul mai precizează că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate.

—–

Trei români care se aflau la Nisa, la momentul producerii atacului de joi seara, soldat cu 84 de morți și 202 răniți, nu au fost încă localizați, a precizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, din sesizările primite de la familii, trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor) care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost încă localizate. Autoritățile române, prin Ambasada României la Paris și a Consulatului General al României la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora. În cadrul demersurilor de căutare, se menține legătura cu Interpolul”, informează MAE, într-un comunicat de presă remis redacției.

Potrivit sursei citate, unul dintre minorii răniți, a cărui identitate nu a fost stabilită, se află internat într-un spital pentru copii din Nisa.

„Pe baza solicitărilor transmise oficial de ambasada României la Paris cu sprijinul Consulatul General de la Marsilia pentru identificarea familiei de cetățeni români, conform celor mai recente date furnizate de Celula de Criză franceză, printre minorii răniți a căror identitate nu a fost încă stabilită, care se află internați într-un spital pediatric din Nisa, se află și un minor care ar putea fi minorul român căutat. În acest context, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Marsilia s-a deplasat de urgență la spital pentru efectuarea verificărilor asupra identității sale. Verificările sunt în curs”, a mai preizat MAE.

Citește și: 16 dintre victimele atacului terorist de la Nisa, neidentificate de autorități

Potrivit diplomației române, pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează, până la acest moment, persoane de cetățenie română în afara celor două persoane rănite. 
Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional.

Jurnalistul Lucian Mîndruță a precizat, sâmbătă dimineața, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că un copil român ar fi internat, în comă, într-un spital din Nisa.

Citește și: Atac terorist la Nisa. Lucian Mîndruță: Un copil român, descoperit într-un spital francez, în stare gravă

„O veste tristă din Franța, pe care o discut în privat cu o prietenă: a găsit un copil român în comă în spitalul Laval, de la Nisa. Părinții sunt dispăruți. N-au căutat copilul. Bunica lui și un unchi sunt în drum spre Franța. Presupunerile sunt cele mai negre. Încă mai sunt răniți și cadavre neidentificate acolo”, a scris jurnalistul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.
 

Totodată, cadavrele a 16 persoane sunt neidentificate, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii Leneval din Nisa, Stephanie Simpson, informează BMFTV.

În seara tragediei, 30 de copii au fost transportați la acest spital. Dintre aceștia, cinci sunt în stare critică, starea unui copil este stabilă, iar alți trei sunt conectați la aparate. Totodată, un copil cu vârsta între opt ani și 10 ani, cel mai probabil străin, urmează să fie identificat.

Persoanele care își caută rudele pot consulta listele la un centru de criză instalat la centrul universitar din Nisa, potrivit BMFTV.

84 de persoane au murit, între care 10 copii și adolescenți, iar 202 persoane sunt internate în spital, dintre care 52 sunt în stare critică, iar 25 sunt conectate la aparate, după ce un șofer a intrat cu camionul în mulțimea adunată la Nisa, pentru a admira un foc de artificii, de Ziua Națională a Franței.

Citește și: FOTO. Atacul terorist de la Nisa. Cine sunt cei doi români răniţi

Atacul comis de un tunisian cu rezidență în Franța a fost revendicat, sâmbătă dimineața, de gruparea Stat Islamic, potrivit agenției Amaq, legată de gruparea jihadistă. 

„Unul dintre soldaţii Statului Islamic a executat operaţiunea (…) ca răspuns la apelurile de a ataca cetăţenii din ţările membre ale coaliţiei internaţionale care luptă contra SI” în Irak şi Siria, a arătat Amaq, care citează o sursă de securitate. 

Pe 21 mai, purtătorul de cuvânt al SI, Mohamed al Adnani, a îndemnat adepţii grupării să comită mai multe atentate în Occident, în special în Europa şi Statele Unite, cu prilejul lunii sfinte a ramadanului, care a început pe 6 iunie şi s-a încheiat pe 5 iulie. 

Într-un mesaj încărcat de ură, a cărui veridicitate nu a putut fi confirmată, cu o durată de 31 de minute şi difuzată pe reţelele sociale, Al Adnani le-a transmis simpatizanţilor că orice atac, oricât de mic, dar executat acasă la inamic, este mai bun decât unul mare comis în teritoriile controlate. 

Citește și:  FOTO + VIDEO. Atacul de la Nisa, REVENDICAT de gruparea SI

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă