14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMarian Munteanu dezvăluie când şi de ce s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis

Marian Munteanu dezvăluie când şi de ce s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a afirmat luni că nu a semnat declaraţia de integritate. “Nu, o să o semnez. Bineînţeles că o voi semna, nu am niciun fel de emoţii”, a spus Munteanu, la B1 Tv, întrebat dacă a semnat declaraţia de integritate pe care fiecare candidat la alegerile locale trebuie să o depună. Vineri, el susţinea că a semnat declaraţia de integritate, întrebat în acest sens. “Am semnat mai multe hârtii”, a afirmat Munteanu, potrivit Agerpres. 

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a mai spus luni că numărul necesar de semnături pentru candidatura sa a fost depăşit, arătând că sunt necesare 17.000-18.000 de semnături. “Am înţeles că deja s-a depăşit un pic”, a arătat el. 

Pe de altă parte, el a mai susţinut că în urmă cu şapte-opt luni un senator liberal l-a contactat şi au mers împreună la Cotroceni pentru o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis. “M-a căutat un om politic, apropiat de preşedinte, un senator de la PNL, o să aflaţi şi numele lui, nu are importanţă. Am discutat, că era deja cunoscut prin anumite intervenţii în mass-media, despre nişte proiecte şi puncte de vedere ale mele cu privire la societatea civilă”, a detaliat Munteanu. 

Candidatul PNL s-a referit şi la iniţiativa României Curate privind declaraţia de integritate. ”Ştiu că au venit nişte domni la mine, că, domnule, este o organizaţie, cu România Curată, cu cod de integritate, pe care eu trebuie să îl semnez. Domnule, în primul rând, eu nu recunosc oricui capacitatea şi dreptul să mă evalueze. Acum, dacă se adună patru, cinci oameni în sală, să îmi dea mie un exemplu…”, a spus Munteanu. 

 Declaraţia de integritate propusă de România Curată cuprinde mai multe criterii de integritate pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească.

Astfel, candidaţii declară, pe proprie răspundere, că nu sunt şi nu au fost implicaţi în comiterea de infracţiuni sau cazuri de corupţie, nu au fost condamnaţi şi nici nu sunt trimişi în judecată pentru astfel de fapte; nu sunt şi nu au fost implicaţi în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate şi nici în cazuri de conflict de interese; nu sunt şi nu au fost implicaţi în migraţii politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcţii publice; nu sunt şi nu au fost implicaţi în promovarea unor valori, poziţii sau proiecte care contravin statului de drept; nu au ocupat funcţii de conducere în fostul PCR, nu au fost informatori şi nu au făcut parte din fosta Securitate, nu sunt şi nu au fost ofiţer, agent sau angajat/colaborator în orice formă în actualele servicii secrete; nu au promovat şi nu promovează discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

Întrebat dacă PNL are dreptul să îl evalueze, Munteanu a replicat: ”PNL este un partid politic şi are reguli interne pe care trebuie să le respecţi când intri acolo. În PNL există asemenea reguli. Dar acum, să nu vină chiar oricine, aşa, să te tragă de mâini… Eu nu vreau să mă înscriu în ONG-urile lor”. 

 

Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă