12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMarșul minerilor: Protestatarii au parcurs 40 de kilometri din totalul de 320

Marșul minerilor: Protestatarii au parcurs 40 de kilometri din totalul de 320

Minerii și energeticienii care au pornit, luni, într-un marș pe ruta Rovinari-Craiova-Bucureşti, în semn de nemulțumire față de situația de la Complexul Energetic Oltenia au parcurs, în prima zi, aproximativ 40 de kilometri din totalul de 320 de kilometri, informează Agerpres.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, traseul de 40 de kilometri străbătut pe jos în prima zi de marş,de către aproximativ 50 de persoane, a fost unul dificil, angajaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) dormind în noaptea de luni spre marţi în corturi şi în maşinile cu care îşi transportă hrana şi hainele de schimb. 

El a menţionat că marţi vor parcurge încă 40 de kilometri, urmând ca la Işalniţa să li se alăture alţi colegi de la unitatea respectivă. 

„Traseul e destul de dificil, nu e aşa de simplu să mergi 40 de kilometri pe zi, iar înnoptarea ca la cort, când burează. Sperăm ca astăzi (marţi – n.r.) să ajungem la Işalniţa, ne aşteaptă colegii de acolo. Mai sunt colegi care vor să ni se alăture, au venit şi de la Turceni, Iovan (lider de sindicat – n.r.) le-a interzis să vină, dar acesta e spiritul sindicalist”, a declarat Dumitru Pârvulescu. 

Citește și: Minerii au pornit, luni, într-un marș de 320 de kilometri. Care este motivul

Aproximativ 50 de mineri şi energeticieni, angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au plecat, luni dimineaţa, într-un marş de protest pe ruta Rovinari-Craiova-Bucureşti în semn de nemulţumire faţă de indiferenţa autorităţilor naţionale cu privire la situaţia companiei şi a Sistemului Energetic Naţional. Cei peste 50 de salariaţi ai companiei au pornit din faţa Sucursalei Electrocentrale Rovinari, acestora alăturându-li-se, pe o distanţă de câţiva kilometri, şi circa o sută de localnici din zonă. 

Dumitru Pârvulescu declara, săptămâna trecută, că marşul se va desfăşura pe parcursul a opt zile, salariaţii CEO urmând să parcurgă circa 40 de kilometri pe zi. Participanţii sunt angajaţi ai companiei energetice aflaţi în concediu sau în întrerupere de activitate. 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă