18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul polonez al Apărării, nemulțumit de organizarea Consiliului Rusia - NATO

Ministrul polonez al Apărării, nemulțumit de organizarea Consiliului Rusia – NATO

Singura discuție posibilă a Alianței Nord-Atlantice cu Rusia se referă la data și termenii „retragerii” sale din Ucraina, susține ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, citat de AFP, informează Agerpres.

Reacția ministrului a fost cauzată de anunțul privind organizarea unui Consiliu NATO – Rusia, care va avea loc după summitul de la Varșovia.

Ministrul consideră că Rusia este „un ocupant”, iar soldații ruși „agresori”.

„Nu vom discuta cu Rusia cum va arăta apărarea noastră. Cu Rusia putem discuta numai ca să ştim când şi cum (ruşii) se vor retrage din teritoriile ocupate (…). Comunitatea internaţională nu poate tolera, iar Polonia nu poate înceta să vorbească despre asta, pentru că Ucraina este vecinul nostru cel mai apropiat care ne separă de acest imperiu agresiv ce nu încetează să fie o ameninţare pentru noi”, a spus Antoni Macierewicz.

Citește și: Consiliul NATO-Rusia se va reuni pe 13 iulie

NATO şi Rusia urmează să ţină o nouă reuniune cu scopul ameliorării dialogului şi evitării incidentelor militare, a anunțat, luni, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. 

În timpul viitorului summit care va avea loc în 8-9 iulie la Varşovia, şefii de stat şi de guverne ai ţărilor din NATO urmează să parafeze consolidarea flancului estic al Alianţei. Această întărire, demarată de NATO începând din 2014 în faţa unei Rusii considerate „mai agresive”, este fără precedent de la sfârşitul Războiului Rece.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă