12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPentru ce război se pregătește Putin? Liderul de la Kremlin a început...

Pentru ce război se pregătește Putin? Liderul de la Kremlin a început să monteze un dispozitiv special de rachete în jurul Moscovei. Sistemul defensiv a intrat deja în modulul de luptă | FOTO + VIDEO

Kremlinul a anunțat, miercuri, că va activa un dispozitiv special de rachete în jurul Moscovei, după ce Alianța Nord-Atlantică a început desfășoare trupe suplimentare pe flancul estic, pentru sporirea securității în regiune, informează Daily Mail.

Este vorba despre sistemul antiaerian S-400 Triumf, care are capacitatea de a doborî avioane şi rachete de croazieră, pe o rază de 400 de kilometri. Din luna noiembrie, acesta asigura protecția forțelor ruse din Siria, însă acum urmează să se întoarcă în Rusia. 

„Trupe din cadrul forțelor aeriene au pus în funcțiune noul sistem antiaerian S-400 Triumf, care va activa pentru protejarea spațiului aerian al Moscovei și al zonei industriale și administrative centrale. Principala misiune a trupelor din cadrul Forțelor Aerospațiale ruse este apărarea și protejarea infrastructurii militare, industriale și energetice, cât și a forțelor armate terestre, de atacuri aeriene”, a precizat Departamentul de Informații și Comunicare din cadrul Ministerului rus al Apărării, pentru Interfax.

Miercuri, Ministerul rus al Apărării a anunțat că un regiment echipat cu noul sistem antiaerian a fost pus în funcțiune în zona Moscovei, potrivit agenției rusești TASS.

 „Un număr total de patru regimente a fost reechipat cu sistemul antiarian de rachete S-400, în 2016. În 2017, alte patru vor fi puse în funcțiune de Forțele Aerospațiale”, a precizat Ministerul Apărării, miercuri. 


Citește și: „Pentru o Europă unită, liberă și prosperă“. NATO întărește flancul de est pentru a stopa Rusia

Mai multe tancuri americane, mai mult echipament militar, mai multe exerciții și mai complexe împreună cu partenerii europeni. Așa au decis SUA și NATO pentru a stopa agresiunea Rusiei. Germania este cea care beneficiază pentru început de sporirea tehnicii militare din partea SUA, cu scopul de a întări flancul estic al NATO. „Să fie clar! Aceasta este doar o parte a acțiunilor pentru a stopa agresiunea Rusiei, pentru a asigura integritatea teritorială a aliaților noștri și pentru a menține o Europă unită, liberă, prosperă și în pace”, a declarat adjunctul șefului Comandamentului SUA în Europa, generalul Tim Ray. 


Potrivit TASS, ministerul a mai precizat că un regiment a fost deja desfășurat în jurul Moscovei. Reprezentanții instituției au mai precizat că un alt regiment va fi dotat cu rachete balistice după ce vor fi relocate din Kapustin Yar.

 Reacție la  măsurilor de apărare luate de NATO

Circa 3.000 de militari, 80 de tancuri și armament greu urmau să treacă, joi, frontiera poloneză dinspre Germania, în cadrul unei desfășurări de forțe ale NATO în Polonia, ca urmare a deciziei luate anul trecut de Alianța Nord-Atlantică în vederea consolidării flancului său estic, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Militarii se alătură astfel celor circa 1.000 de soldați care au sosit în această țară în ultimele zile. După finalizarea desfășurării de militari ai NATO în Polonia, această țară central-europeană va dispune de o brigadă blindată formată din circa 4.000 de militari, 90 de tancuri, 18 obuziere autopropulsate, 144 vehicule de luptă Bradley și 400 de vehicule Humvee.


Citește și: VIDEO. SUA trimit 500 de militari în România în cadrul măsurilor de apărare a NATO în fața Rusiei lui Putin. 3500 de militari americani întăresc Flancul Estic al Alianței

Forțele Terestre ale SUA au făcut publice o serie de detalii despre desfășurarea de trupe din estul Europei, care se realizează în această perioadă.


Joi, Kremlinul a calificat acțiunea NATO drept „o consolidare militară a SUA” în Polonia și a apreciat că măsura reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei, potrivit agenției Reuters.

Adresându-se reporterilor într-o audioconferință, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este îngrijorată. Totodată, el a calificat măsura drept o manevră agresivă de-a lungul frontierelor sale.
 

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă