15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele rus Vladimir Putin face acuzații grave la adresa Statelor Unite: Avem...

Președintele rus Vladimir Putin face acuzații grave la adresa Statelor Unite: Avem informații că pregătesc atacuri chimice, inclusiv în Damasc. Regimul Bashar al-Assad ar urma să fie învinuit pentru aceste „provocări”

Președintele rus Vladimir Putin a lansat, marți, acuzații grave la adresa Statelor Unite. Astfel, liderul de la Kremlin a aforma că administrația Donald Trump ar pregăti atacuri chimice inclusiv în capitala Siriei și că ar urma să învinuiască regimul al-Assad, potrivit TASS.

Rusia are informații potrivit cărora sunt plănuite noi „provocări” în Siria, cu scopul de a învinuit regimul de la Dammasc că folosește arme chimice, a spus președintele rus Vladimir Putin reporterilor, după întâlnirea cu omologul său italian Sergio Mattarella.

„Avem informații din diferite surse că astfel de provocări – nu le pot numi altfel –  vor avea loc și în alt regiuni din Siria, inclusiv în suburbiile de la sud de Damasc, unde se plănuiește să fie aruncate anumite substanțe, pentru care să dea vina pe autoritățile siriene”, a spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin a continuat precizând că atacurile lansate, vineri, de autoritățile americane asupra unor baze din Siria amintesc de atacul din 2003 împotriva Irakului, care a fost la apariția grupării Stat Islamic. Susținerea exprimată de anumite țări, după atacul american în Siria, reflectă dorința de a stabilii relații cu Donald Trump.

„Considerăm că orice incident de acest tip ar trenui investigat oficial. Plănuim să convocăm mecanisme precum Națiunile Unite și să facem apel la counitatea globală, pentru a investiga incidentul”, a mai spus liderul rus. 

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă