19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activității la DNA. El a...

VIDEO. Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activității la DNA. El a apărut în mai multe înregistrări audio făcute publice la televiziunea lui Ghiță după ce l-a anchetat pe patronul RTV și pe baronul PSD Mircea Cosma

Procurorul Mircea Negulescu a solicitat să părăsească Direcția Națională Anticorupție, după ce ieri a fost dată publicității o înregistrare în care, între altele, ar fi  spus că e posibil ca un procuror să fi dat soluții pe bani.

Procurorul Negulescu a devenit cunoscut pe vremea când lucra la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și a anihilat rețeaua lui Răzvan Alexe, de spălare de bani.

Prin Alexe, Negulescu a ajuns la Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, urmărit internațional, la baronul PSD Mircea Cosma, la fiul acestuia Vlad Cosma, pe atunci deputat PSD, la fiica acestuia, Andreea Cosma, acum parlamentar PSD, la alți lideri din diferite partide care au fost inculpați ulterior pentru corupție. 

Prima  înregistrare pe ascuns a procurorului Negulescu datează din perioada în care acesta lucra la Parchetul Curții de Apel Ploiești.. El a fost înregistrat de propriul său șef, procurorul general Liviu Tudose, ulterior  inculpat în dosar de corupție. Liviu Tudose a fost trimis în judecată pentru că îi furniza informații din dosare lui Sebastian Ghiță.

După inculparea șefului său, Negulescu a fost detașat la DNA Ploiești, unde a lucrat în mari dosare de corupție. 

O parte din înregistrările cu Negulescu au fost făcute publice de Sebastian Ghiță, anchetat de acest procuror. În ultima înregistrare a unei convorbiri telefonice, făcută publică, Negulescu  îi povestește soției unui urmărit penal despre dosare și despre sine, cum este vânat de dușmanii săi, cum a fost investigat pentru cercetare abuzivă.

Din înregistrare ar rezulta că soțul interlocutoarei l-a ajutat pe procurorul Negulescu în dosarele pe care le-a instrumentat la Parchetul Curții de Apel Ploiești. Negulescu i-ar fi promis tratament mai bun deoarece l-a ajutat în anchetă, dar a fost detașat la DNA și nu a mai reușit să se țină de cuvânt. În timpul conversației, procurorul Negulescu îi critică pe unii procurori de la Parchetul Curții de Apel Ploiești, iar la adresa procurorul general al acestei instituții a folosit limbaj licențios.

Interlocutoarea i-a pus întrebări ca la Parchet, un adevărat interogatoriu, de unde se poate înțelege că ea l-a înregistrat. Ciudat este că procurorul nu și-a dat seama. Poate și pentru că avea un sentiment de vinovăție față de cel care  care a colaborat la realizarea  anchetei și nu a mai beneficiat de ajutorul procurorului Negulescu, potrivit legii.

În cursul zilei de miercuri, la solicitarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, Inspecția Judiciară a declanșat verificări. Într-un comunicat, Parchetul General precizează:  "Din contextul discuțiilor purtate între cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul că persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză, făcându-se trimitere la doamna procuror Luminița Cristea, despre care în mod greșit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în realitate activează în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Totodată, în ceea ce privește înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la șeful doamnei procuror Luminița Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, şi nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr"

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă