13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPropaganda Moscovei: Rogozin a declarat că noile rachete rusești vor putea zdrobi...

Propaganda Moscovei: Rogozin a declarat că noile rachete rusești vor putea zdrobi scutul SUA

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că Rusia va putea să spargă orice scut antirachetă dezvoltat de SUA, cu noile rachete Satan, scrie site-ul de propagandă al Kremlinului, Sputnik.md. 

Rogozin a declarat, pentru Rossia 1, că sistemele de apărare ale SUA, atât cele de azi, cât și cere care vor mai fi create, nu reprezintă pentru Rusia o amenințare militară semnificativă.

„Noi vom zdrobi acest scut de apărare”, a punctat el.  


Citește și:  Arma care dă fiori Occidentului. Ruşii au publicat primele imagini cu mecanismul letal care ar putea şterge de pe faţa pământului un teritoriu de dimensiunile Franţei


Potrivit vicepremierului rus, rachetele pe care Rusia le are la această oră sunt arme de care se tem țările occidentale, însă care vor fi înlocuite cu rachete balistice intercontinentale, de generație nouă.

În luna octombrie, publicația britanică The Independent a scris că preşedintele Vladimir Putin a decis să înlocuiască arsenalul armat al statului, care datează din 1974, cu arme de ultimă generaţie. “Satan 2” are capacitatea de a transporta o încărcătură nucleară de 50 de megatone, fiind o valoare de 2.000 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima și Nagasaki. De asemenea, racheta este dotată şi cu 16 focoase. 


Citește și: De ce a amenințat ”bufonul” Rogozin România


Acestea nu sunt primele declarații controversate ale vicepremierului Dmitri Rogozin. De-a lungul timpului, el a provocat reacții dure din partea politicienilor români, printre care și a fostului președinte Traian Băsescu.

Astfel, în mai 2014, după ce spațiul aerian european a fost interzis oficialilor ruși, Rogozin a fost nevoit să meargă cu un avion de linie către Moscova, potrivit ambasadei Rusiei, pentru că nu a primit permisiunea să tranziteze spațiul aerian al României. Atunci, fostul președinte Traian Băsescu a avut o reacție acidă după declarațiile lui Rogozin, spunând că ar trebui să se afle câtă vodcă a consumat oficialul rus.

“La astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii. E o declaraţie lipsită total de respect faţă de un alt stat, faţă de orice altceva ce nu reprezintă Mama Rusia”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

La puțin peste o săptămână de la aceste declarații ale vicepremierului rus, Rogozin a stârnit un nou val de controverse, după ce le-a propus lui Traian Băsescu și premierului de atunci al țării, Victor Ponta, ”să sărbătorească eliberarea capitalei de “fasciști români”.

“Propun domnilor (Traian) Băsescu şi (Victor) Ponta să sărbătorească, pe 31 august, la Bucureşti 70 de ani de la eliberarea acestui oraş de fasciştii români”, scria Rogozin pe contul său de Facebook, în 2014, făcând trimitere la un articol ce critica atitudinea “rusofobă” şi războinică a României, publicat pe site-ul www.inosmi.ru, afiliat agenţiei oficiale RIA Novosti.


Citește și: Ambasadorul Rusiei în România spune că a avut o întâlnire foarte pozitivă cu ministrul Teodor Meleșcanu. Anterior, ministrul român de Externe susținea că a criticat retorica inadecvată a Rusiei

Săptămâna trecută, ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, s-a întâlnit cu ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu. În vreme ce Ministerul român de Externe a anunțat că a transmis că Rusia trebuie să evite o retorică inadecvată în declarațiile publice, ministerul rus a precizat că se va intensifica dialogul diplomatic între cele două țări.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă