15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProtecția Copilului Teleorman, despre copilul de doi ani care a căzut într-un...

Protecția Copilului Teleorman, despre copilul de doi ani care a căzut într-un puț: Din primele informații, este vorba de un accident nefericit. Familia băiețelului este una închegată

DGASPC Teleorman: Familia copilului căzut într-un puţ este unită, ce s-a întâmplat este consecinţa unui accident nefericit

Familia băiețelului de doi ani, care a căzut marți dimineața într-un puț, este monitorizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Primele date ale autorităților arată că famila copilului este unită şi că incidentul este consecinţa unui „accident nefericit”, informează News.ro.

Directorul DGASPC Teleorman, Florin Dragomirescu, a declarat pentru agenția de presă că încă de marţi o echipă de la Serviciul de Intervenţie a mers la Balta Sărată, unde a consiliat familia copilului şi a făcut o evaluare a acesteia.

Familia are încă un copil, în vârstă de trei ani, iar mama băieţelului care în prezent este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti este gravidă în luna a opta, fiind internată, încă de marţi la Spitalul „Caritas” din Roşiorii de Vede.


Citește și:  VIDEO. Copilul de doi ani, care a căzut într-un puț foarte îngust, cu o adâncime de 16 metri, a fost salvat după 10 ore. Operațiunea a fost foarte dificilă. Raed Arafat: Băiețelul este transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală 

Un copil în vârstă de doi ani a căzut într-un puț foarte îngust din localitatea Balta Sărată (județul Teleorman). Echipajele de intervenție l-au salvat, după 10 ore de intervenții.


„Noi încercăm să vedem dacă putem ajuta familia, cu o măsură de protecţie pentru că mai există un copil, mama este gravidă în luna a opta, urmează să nască”, a spus şeful DGASPC Teleorman.

El a precizat că ajutorul din partea DGASPC ar putea consta în servicii sociale pentru mamă şi copii, dacă va fi necesar, precum şi în măsuri de protecţe specială. Totodată, DGASPC şi autorităţile locale vor monitoriza în continuare familia, pentru a stabili dacă sunt probleme sau dacă a fost doar „un accident nefericit”.

Din primele informații, ar fi fost vorba despre un accident, a mai spus Florin Dragomirescu. „Suntem la început în evaluare. Am văzit că este o familie închegată şi primele date conduc spre ipoteza că a fost un accident nefericit. Va rămâne în monitorizarea noastră, a autorităţilor locale cu care am discutat deja. Nu este o problemă în sensul că familia ar fi una dezorganizată sau ceva de acest gen”, a mai spus directorul DGASPC Teleorman.


Şi IPJ Teleorman a dechis un dosar în urma accidentului de la Balta Sărată, poliţiştii făcând cercetări in rem pentru vătămare corporală din culpă. Copilul de doi ani a fost salvat de către echipele de intervenţie din puţul unde rămăsese blocat la aproximativ 16 metri adâncime după mai mult de zece ore. El a fost scos teafăr şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Copilul este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, iar starea sa este gravă, însă stabilă.

Cele mai citite

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...
Ultima oră
Pe aceeași temă