19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialReacţii la anunţul decesului legendei boxului mondial, Muhammad Ali

Reacţii la anunţul decesului legendei boxului mondial, Muhammad Ali

Donald Trump, candidatul republican pentru Casa Albă, s-a alăturat celor care deplâng dispariţia fostului mare campion mondial al greilor, Muhammad Ali, decedat vineri la vârsta de 74 de ani. "Muhammad Ali a murit la 74 de ani! Un veritabil campion şi un om minunat. El ne va lipsi", se arată în mesajul magnatului american, potrivit Agerpres. 

La rândul său, Oscar de la Hoya, fost campion mondial de box la şase categorii diferite, în prezent promotor de box, a declarat: "El este cel care a propulsat boxul în epoca de aur şi a făcut popular sportul nostru. Ali reprezenta curajul, el nu a ales niciodată calea uşoară, indiferent dacă era în ring sau în afara lui. Atunci când vorbim de viaţa lui, trebuie să ne amintim că el a căutat întotdeauna performanţa în tot ce a făcut". 

Pentru Kareem Andul-Jabbar, fostul jucător al echipei de baschet Los Angeles Lakers şi unul dintre cei mai buni marcatori din istoria NBA, "Muhammad şi-a sacrificat voluntar cei mai buni ani ai carierei sale şi s-a luptat pentru ceea ce a crezut este drept. Făcând asta, el le-a dat curaj tuturor americanilor, Negri şi Albi. Eu măsor poate 2,18 m, dar niciodată nu m-am simţit mai mare decât atunci când am stat în umbra sa". 

Adam Silver, preşedintele Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), a afirmat, după decesul fostului mare campion mondial de box Muhammad Ali, vineri, la vârsta de 74 de ani, că "moştenirea lăsată de el trăieşte în angajamentele sportivilor care iau poziţie pentru a-şi susţine cu tărie crezurile". "Muhammad Ali a depăşit frontierele sportului cu personalitatea sa ieşită din comun şi cu angajamentul pentru drepturile civile şi justiţie socială", a mai spus Adam Silver. 

La rândul său, baschetbalistul francez Tony Parker, jucătorul echipei San Antonio Spurs din NBA, a scris pe contul său de Twitter: "Rugăciunile mele şi toate gândurile către familia sa. #TheGreatest". 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă