12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăLifestyleReacțiile tricolorilor, după eșecul de la EURO 2016: Torje, Grigore, Stanciu, Săpunaru,...

Reacțiile tricolorilor, după eșecul de la EURO 2016: Torje, Grigore, Stanciu, Săpunaru, dezamăgiți de rezultat

Jucătorii români s-au declarat dezamăgiți de înfrângerea în fața Albaniei, care nu le-a permis o calificare în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal 2016, potrivit Agerpres.

UPDATE 16:00. Fotbalistul Lucian Sănmărtean a postat un mesaj, luni, pe contul său de facebook în care spune că îi pare rău pentru faptul că nu a putut face mai mult în 45 de minute, în partida dintre România şi Albania, de duminică, de la EURO 2016. 
”Sunt momente grele în cariera unui jucător, cuvintele sunt de prisos…îmi pare rău ca nu am putut face mai mult în 45 de minute, o ţară întreagă aştepta! Vă mulţumesc pentru toată susţinerea voastră!!!”, scrie Sănmărtean. 
—————————

Fotbalistul primei reprezentative Gabriel Torje a susținut că rezultatul meciului este „mai mult decât rușinos”. „Este mai mult decât trist, este ruşinos ceea ce s-a întâmplat astăzi, rezultatul din acest meci şi ceea ce am făcut la acest Campionat European. Trebuie să ne asumăm laudele atunci când sunt, dar şi criticile. Eu mereu am spus ce am avut de spus, niciodată nu am zis nimic pe ocolite. În primul rând mă critic pe mine, pentru că aş fi putut să aduc mult mai mult venind de pe bancă şi în meciul cu Franţa şi în cel de azi. Nu e vina unui jucător, e vina tuturor pentru ceea ce s-a întâmplat aici. Nu am vorbit cu selecţionerul, am văzut multe capete plecate în vestiar, mulţi jucători trişti. E normal. E o seară tristă pentru noi”, a spus Torje la postul Pro Tv, la finalul partidei cu Albania. 

Fotbalistul Dragoş Grigore a precizat că jucătorii au fost dezamăgiți de rezultat, pe care l-a calificat drept „rușinos”.

Citește și: FOTO+VIDEO. EURO 2016: Albania înfrânge România, după 68 de ani. Românii părăsesc competiția. Primele reacții și explicații

„Este tristeţe şi o foarte mare dezamăgire în vestiar. Însă nu cred că mai e timp şi loc de regrete, atât am putut. Dacă am pierdut în seara asta înseamnă că nu meritam să mergem mai departe. Sper ca în viitorul apropiat fotbalul românesc să treacă peste acest impas. Probabil putem spune că este şi ruşinos rezultatul, pentru că nu am jucat în faţa unei forţe a Europei. Din păcate nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul aşteptat de mulţi dintre noi. Toţi suntem responsabili de greşelile făcute, fiecare trebuie să-şi asume ce a greşit. Ar trebui să eliminăm aceste lucruri, pentru că sunt greşeli care ne costă”, a spus Dragoş Grigore la postul Pro Tv. 

Cu toate acestea, el și-a exprimat speranța că echipa își va revenit cât mai repede, astfel încât să se concentreze pe preliminariile Cupei Mondiale. „Îmi doresc o revenire a echipei naţionale, urmează preliminariile Cupei Mondiale în toamnă. Naţionala trebuie să meargă mai departe indiferent de cine e selecţioner sau ce jucători sunt convocaţi la lot. Echipa naţională trebuie să se califice din nou la un Mondial”, a menţionat fundaşul. 

Citește și: Antrenorul Giovanni De Biasi, după succesul Albaniei la EURO 2016: Am arătat putere, rezistenţă, calitate, am jucat mai mult cu mintea

Fotbalistul Nicolae Stanciu a declarat, după meci, că echipa sa a făcut „un meci foarte slab”, astfel că nu merita să se califice.

„E o dezamăgire mare, ne doream să câştigăm şi să mergem mai departe. Dar, din păcate, am făcut un meci foarte slab astăzi şi nu meritam să ne calificăm. Era o şansă importantă pentru noi, ne pare rău că i-am dezamăgit pe fani şi pe noi. E o seară neagră”, a spus fotbalistul, care a calificat eșecul drept „cel mai trist moment din cariera sa”.

Fotbalistul Cristian Săpunaru a afirmat că deși România și-a dorit foarte mult victoria, „n-a reușit să le ofere românilor o bucurie”.

Cred că ne-am dorit prea mult victoria şi iată că am reuşit să ne dezamăgim pe noi, familiile, românii şi pe toţi care ne-au fost alături. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Am atacat toată repriza a doua, am avut ocazii de gol, am avut şuturi la poartă, dar mingea nu a vrut să intre, nu ştiu ce să mai zic. Nu ştiu dacă e o problemă că am pierdut cu Albania, problema e că nu ne-am calificat mai departe şi că n-am reuşit să le oferim românilor o bucurie”, a spus Săpunaru.

Citește și: Anghel Iordănescu, după eșecul României la EURO 2016: Cât timp nu ai obţinut nicio victorie, e greu să spui că meriţi să te califici

El a menţionat că fotbaliştii au ratat o şansă importantă a carierei lor. „Păcat că am muncit până aici, ne-am dorit foarte mult să ne calificăm mai departe, era o şansă pentru toţi, i-am dat cu piciorul. Îmi pare rău că n-am reuşit, pentru că am 32 de ani şi îmi doream foarte mult să ne calificăm”, a adăugat Cristian Săpunaru. 

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 şi a părăsit competiţia. România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 şi a pierdut după 68 de ani în faţa Albaniei, în urma golului marcat de Armando Sadiku (43). 

 

Jucătorii români s-au declarat dezamăgiți de înfrângerea în fața Albaniei, care nu le-a permis o calificare în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal 2016, potrivit Agerpres.

 

Cele mai citite

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă