Ciorba de miel este un fel care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Această ciorbă pascală albaneză poate fi o alternativă delicioasă şi interesantă la ciorba tradiţională de miel.
INGREDIENTE:
- o burtă de miel
- un plămân de miel
- 250 g de intestine de miel
- o ceapă tocată
- 100 g de unt
- două ouă
- 100 g de orez
- zeama de la o lămâie
- o linguriţă de sare
- o legătură de pătrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE:
Curăţă bine burta de miel, spal-o şi pune-o la fiert în apă cu sare. După câteva clocote, scurge bine zeama şi lasă burta la răcit. Când se răcoreşte, taie-o făşii subţiri. Pune fâşiile din nou la fiert în doi litri şi jumătate de apă şi lasă-le 30 de minute pe foc.
Spală bine plămânul şi pune-l la fiert într-un vas cu apă cu sare. Fă aceleaşi operaţiuni şi cu intenstinele, într-un vas separat. Când măruintaiele sunt fierte, adică moi, strecoară-le, lasă-le la răcorit şi apoi taie-le mărunt.
Pune untul la încins într-o tigaie, adaugă ceapa tocată şi măruntaiele tocate şi presară pătrunjel verde tocat. Căleşte-le bine în untul topit, apoi toarnă tot amestecul în oala cu burtă. Mai dă câteva clocote, apoi strecoară zeama într-o oală curată. Pune deoparte măruntaiele, iar în zeama curată pune la fiert orezul până se înmoaie.
Într-un bol bate ouăle, adaugă zeama de lămâie, amestecă bine şi apoi toarnă încet această compoziţie în supa cu orez, ca să nu se taie. Apoi, adaugă măruntaiele şi burta tocate, amestecă bine şi serveşte imediat, fierbinte.
Poftă bună!