17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialReţetă tradiţională din Maramureş: Supă de spanac cu ochiuri româneşti

Reţetă tradiţională din Maramureş: Supă de spanac cu ochiuri româneşti

Reţeta de supă de spanac cu ochiuri româneşti este specifică din zona Maramureş şi este foarte gustoasă. Acesta poate fi servită ca fel principal la prânz sau la cină.

Ingrediente:

• 50 g slănină afumată

• 2 linguri de ulei

• 1 linguriţă de boia

• 1 lingură de făină

• 400 ml smântână grasă

• 1 kg spanac proaspăt sau congelat

• 1 lingură de condiment bază pentru mancare cu legume

• 1 linguriţă de piper

• 5-6 ouă

• sare după gust

Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Ciurigăi

Mod de preparare:

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Tăiaţi slănina cubuleţe şi prăjiţi-o, în ulei, la foc mic. Atunci când slănina începe să se rumenească, adăugaţi boiaua şi făina albă şi mai lăsaţi tigaia pe aragaz câteva minute, la foc mic.

Între timp, într-un bol, amestecaţi foarte bine smântâna cu puţină sare şi o cană de apă caldă. Apoi, puneţi smântana cu apă într-o oală, adăugaţi spanacul şi peste turnaţi apă caldă până se umple oala.

Nu uitaţi să adăugaţi condimentul bază pentru mâncare şi piperul şi lăsaţi oala să dea în clocot pe foc mediu. Puteţi să gustaţi pentru a verifica dacă mai este nevoie de sare şi să mai adăugaţi puţină, după gust.

Adăugaţi ouăle în supă atunci când spanacul este pe jumătate fiert. Spargeţi fiecare ou într-un bol sau într-o farfurie şi daţi-le drumul în supa fierbinte cu grijă, ca să nu se dezintegreze.

După ce aţi adăugat ouăle, fierbeţi supa de spanac încă cinci minute, la foc mic, până ce ouăle sunt făcute şi în interior.

Citeşte şi: Reţetă bucovineană: Tocinei

Tradiţii culinare:

Reţeta maramureşeană ”Supă de spanac cu ochiuri româneşti” a fost concepută de Alina Pop, autoarea blogului ”Dulce şi Sărat, reţete culinare ilustrate, dulci sau sărate” şi preparată de restaurantul Casa Oprescu, în cadrul proiectului ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Proiectul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.

Cele mai citite

Rusia lovește o cafenea din Harkov

O lovitură aeriană rusă asupra orașului ucrainean Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a distrus miercuri o cafenea, a avariat o clădire rezidențială din apropiere...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în anul 2023 a crescut cu 20% față de anul 2022

În anul 2023, turiștii români au efectuat 760.000 de călătorii cu cel puțin o noapte de cazare în Germania. În comparație cu anul precedent,...
Ultima oră
Pe aceeași temă