18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialȘeful diplomației germane îl acuză pe Donald Trump că ar promova o...

Șeful diplomației germane îl acuză pe Donald Trump că ar promova o politică a fricii și izolării

 

Candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite a fost acuzat de ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, că ar promova o „politică a fricii și izolării”, informează Reuters, citat de Mediafax.

Într-un interviu pentru Reuters, Steinmeier s-a arătat preocupat de ceea ce numeşte angajamentele ambigue lui Trump de a „face America din nou puternică”, iar în acelaşi timp promiţând să reducă implicarea SUA la nivel internaţional.

„Acest lucru este o contradicţie şi asta mă îngrijorează,” a completat Steinmeier, care urmează să participe la Washington la o reuniune cu alţi miniştri de Externe şi de Apărare pentru a evalua rezultatele eforturilor de combatere a grupării teroriste Stat Islamic.

Citește și: Donald Trump, oficial în cursa pentru Casa Albă

„O politică de frică şi de izolare va genera mai puţină securitate, nu mai multă, şi ar fi periculos nu numai pentru Statele Unite, dar şi pentru Europa şi restul lumii,” a adăugat oficialul german.

Donald Trump a fost desemnat, marți, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale care au loc, în luna noiembrie, în Statele Unite. 

Cele mai citite

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă