13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportSurse: Consilierul de stat pe afaceri europene, Cristian Ghinea, ar putea deveni...

Surse: Consilierul de stat pe afaceri europene, Cristian Ghinea, ar putea deveni noul ministru al Finanțelor

Consilierul de stat pe afaceri europene, Cristian Ghinea, ar putea deveni noul ministru al Finanțelor, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Cristian Ghinea ar urma să preia Ministerul Fondurilor Europene după ce Aura Răducu şi-a dat demisia luni, la solicitarea premierului Dacian Cioloş, care este nemuţumit de activitatea instituţiei. 

Ea a precizat, într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului, că premierul i-a cerut demisia, din cauza modului în care ea și-a îndeplinit obiectivele pe termen scurt.

Carmen Aura Răducu a mai spus că a acceptat să fie parte din echipa guvernamentală condusă de premierul Dacian Cioloș cu gândul că va reuși să introducă „o nouă abordare şi un nou tip de management” în domeniul fondurilor europene.

Este a doua demisie din Guvernul premierului Dacian Cioloș. În urmă cu două săptămâni, ministrul Muncii, Ana Costea, și-a depus demisia, în contextul discuțiilor stârnite de Legea salarizării bugetare.

Aura Răducu a lucrat ca expert în finanțări europene și internaționale la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Ea are o bogată experiență în domeniul fondurilor europene. Ministrul demisionar a lucrat și ca manager de program și politici UE în cadrul Direcției Generale Politici Regionale (DG REGIO) a Comisiei Europene.

Cristian Ghinea, a fost think tank-ul Centrul Român de Politici Europene. El a absolvit studiile de licență la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Între anii  2007 și 2008, Ghinea a urmat cursurile unui master din cadrul universității London School of Economics. Printre domeniile sale de expertiză se numără structura instituțională a UE, democratizarea, studiile media, transparența în administrația publică și Republica Moldova.

El a scris o rubrică politică saptămânală în revista Dilema veche, la care a coordonat şi paginile de politică internațională „La fața locului”.

În 30 noiembrie, Cristian Ghinea a anunţat, pe Facebook, că va fi consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului, după ce a acceptat propunerea făcută de premierul Dacian Cioloş. 

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă